Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a anunţat că gruparea pe care o conduce nu va plăti datoria către Dinamo până la termenul de marţi, chiar dacă echipa riscă să fie retrogradată. "Nu vom plăti, chiar dacă sunt conştient că riscăm retrogradarea. LPF a luat decizia de a nu ne programa în campionat la presiunile venite din Ştefan cel Mare", a spus Condescu la Sport.ro.
Gruparea gorjeană a solicitat LPF să reprogrameze meciul cu Oţelul, motivând că DNA anchetează cazul transferului lui Ilie Iordache la AEK Atena: "Legitimarea jucătorului Ilie Iordache la AEK Atena s-a realizat în baza unor documente false emise de Federaţia Româna de Fotbal cu complicitatea Comitetului Executiv din care faceţi şi dumneavoastră parte. De altfel, aceste fapte fac obiectul unor dosare penale aflate în curs de cercetare la Direcţia Naţionala Anticorupţie".
DNA s-a autosesizat în acest caz şi verifică Pandurii care a plătit o parte din banii din milionul de euro către clubul Dinamo deşi are o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de instanţele civile în acest caz, prin care se demonstrează că Ilie Iordache nu putea deveni liber de contract pentru că gruparea gorjeană nu avea datorii către jucător.
Marin Condescu susţine în documentul transmis către Dumitru Dragomir că hotărârile care s-au dat în cazul Iordache şi care au obligat apoi clubul Pandurii la plata a un milion de euro către Dinamo sunt nelegale: "Pandurii a informat în mod repetat instituţia pe care dumneavoastră o conduceţi asupra faptului ca Hotărârea nr. 13 din 09/07/2009 a CSL şi Decizia nr. 6 din 06/08/2009 a Comisiei de Recurs sunt ilegale fiind adoptate cu încălcarea Statutelor şi Regulamentelor FIFA şi FRF. În consecinţă, aceste hotărâri sunt lipsite de efecte juridice fiind pronunţate de organisme jurisdicţionale care funcţionau în afara dispoziţiilor legale şi statutare în vigoare. Totodată, vă reamintim ca decizia nr. 77/CF/2009 pronunţată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal care a stat la baza adoptării hotărârilor sus-menţionate a fost desfiinţată de către instanţele judecătoreşti din România, iar LPF este obligată să recunoască hotărârile acestor instanţe. Deoarece în prezent LPF încalcă în mod grav legislaţia română în vigoare, precum si hotărârile instanţelor judecătoreşti, avem toată convingerea că, in calitatea dumneavoastră de Preşedinte al LPF, veţi acţiona pentru a reintra in legalitate şi veţi înceta să mai ascultaţi opiniile unor "specialişti" care acţionează contrar intereselor dumneavoastră şi ale instituţiei pe care o reprezentaţi".