x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Conducerea FRF: Membrii Comisiei de Recurs au încălcat regulamentele în cazul lui Edi Iordănescu

Conducerea FRF: Membrii Comisiei de Recurs au încălcat regulamentele în cazul lui Edi Iordănescu

29 Apr 2016   •   15:15
Conducerea FRF: Membrii Comisiei de Recurs au încălcat regulamentele în cazul lui Edi Iordănescu
Sursa foto: panduriics.ro

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal susţine într-un comunicat de presă, publicat vineri pe site-ul său oficial, că membrii Comisiei de Recurs au încălcat regulamentele în vigoare prin anularea sancţiunii lui Edward Iordănescu, antrenor care va putea conduce de pe bancă formaţia Pandurii Târgu Jiu în partida cu Steaua de duminică.

"Administraţia Federaţiei Române de Fotbal consideră că prin soluţia pronunţată se legitimează încălcarea normelor FRF şi chiar eludarea sancţiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronunţată de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronunţării. Reamintim că, în conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, membrii instanţelor disciplinare sunt independenţi şi se supun numai statutelor şi regulamentelor care le reglementează activitatea", se menţionează pe site-ul citat.

Conducerea FRF cere Ligii Profesioniste să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. "Pe cale de consecinţă, având în vedere că sancţiunea aplicată domnului Edward Iordănescu viza un joc din cadrul Campionatului Naţional Liga I, în temeiul art. 120 alin. 4, solicităm Secretarului General al LPF să formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului împotriva deciziei anterior menţionate. În situaţia în care Secretarul General al LPF nu va considera oportun să efectueze demersurile solicitate, Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS împotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, în scopul de a se asigura protejarea normelor şi regulamentelor FRF", susţine conducerea federaţiei.

Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a anulat, joi, 28 aprilie, sancţiunea dictată de Comisia de Disciplină împotriva lui Edward Iordănescu, astfel că antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu îşi va putea conduce formaţia de pe bancă la meciul cu Steaua Bucureşti, de duminică.

Tehnicianul echipei Pandurii fusese suspendat un meci şi sancţionat cu 40.000 de lei penalitate sportivă în urma unui incident ce a avut loc la partida din deplasare cu Astra Giurgiu. La pauza acelui meci, Edward Iordănescu şi-a chemat jucătorii în afara stadionului, pentru a le da indicaţii, deşi era suspendat pentru acea partidă. Iordănescu a profitat de un articol din regulament care interzice antrenorilor suspendaţi să discute cu propriii jucători doar la vestiare şi în interiorul stadionului.

Hotărârea Comisiei de Recurs este definitivă şi executorie pe plan intern. Ea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare.

Meciul Steaua - Pandurii Târgu Jiu se va disputa duminică, 1 mai, de la ora 20,30 pe Stadionul Arena Naţională, în cadrul celei de-a 9-a etape a play-off-ului Ligii I.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: frf EDI IORDANESCU Edward Iordănescu