x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cupa României: Dinamo trece la pas de Bistriţa şi va juca în finală cu Steaua după 21 de ani! - video

Cupa României: Dinamo trece la pas de Bistriţa şi va juca în finală cu Steaua după 21 de ani! - video

12 Mai 2011   •   16:10
Cupa României: Dinamo trece la pas de Bistriţa şi va juca în finală cu Steaua după 21 de ani! - video
Sursa foto: /Intact Images

Dinamo s-a calificat fără probleme în prima sa finală de Cupa României după 5 ani, după ce a eliminat-o pe Gloria Bistriţa cu o dublă victorie, 2-0 în deplasare şi 5-1, joi seară, în Groapă. "Câinii" vor da piept în finala programată pe 25 mai, la Braşov, cu eterna rivală Steaua, care a eliminat, miercuri, pe FC Braşov!

Elevii lui Ioan Andone au făcut un adevărat antrenament cu public în compania rezervelor Bistriţei, care au făcut un simplu act de prezenţă în Ştefan cel Mare. Nicolae Manea şi-a menajat titularii în vederea meciului din penultima etapă de campionat cu Universitatea Craiova, decisiv în lupta pentru evitarea retrogradării.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Vlad Munteanu '10, Dănciulescu '27 din penalty şi '61 şi Ţucudean '54 şi '90, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Pădurariu, în minutul 45.

În afara celor şase goluri, merită amintit gestul lui Vlad Munteanu, care i-a dedicat primul gol lui Mihăiţă Neşu prin intermediul unui tricou pe care scria "Alături de Neşu", dar şi fabuloasa foarfecă prin care Dănciulescu a înscris pentru 4-1. De altfel, căpitanul dinamovist a fost desemnat jucătorul meciului.

Finala Cupei de peste două săptămâni va fi al treilea duel dintre Dinamo şi Steaua în acest sezon, după cele două partide din campionat, câştigate de alb-roşii!

Braşovul găzduieşte pentru a doua oară o finală de Cupa României între cele două mari rivale, după cea din 29 iunie 1989, când roş-albaştrii s-au impus cu 1-0 prin golul senzaţional al lui Gică Hagi. Ultimul "Derby de România" în ultimul act al Cupei României a avut loc în urmă cu 21 de ani, atunci când dinamoviştii, la care evolua şi Ioan Andone, câştigau cu scorul de 6-4.

Dinamo a câştigat ultima sa Cupă în 2005 (1-0 cu Farul), în timp ce Steaua a cucerit ultima Cupă în 1999 (4-2, după loviturile de departajare, cu Rapid; 2-2 după prelungiri). Formaţia din Ghencea a cucerit cele mai multe trofee, 20, în timp ce în vitrina lui Dinamo se găsesc 12 cupe, cu una mai puţin decât Rapid.

 

Cupa României - semifinale (retur)

DINAMO - GLORIA BISTRIŢA 5-1   în tur: 2-0

Au marcat: Vl. Munteanu 10, Dănciulescu 27-penalty, 61, Ţucudean 54, 90 / Pădurariu 45

Dinamo: Bălgrădean - Rubio, Găman (60 Mehmedovici), Moţi, Bordeanu (74 Crăciun) - Bakaj, Mărgăritescu (46 Păun), Pătraşcu, Vl. Munteanu - Dănciulescu, Ţucudean. Antrenor: Ioan Andone. 

Gloria: Botoşer - B. Dobrea, I. Costache, Fizeşan, L. Kovacs (70 Nicoară) - Pădurariu, Rogozan (79 Livădariu), Săceanu, M. Roman II - G. Ene - Predescu (57 Pasenciuc). Antrenor: Nicolae Manea. 

Arbitri: Sebastian Colţescu (central) - Dorin Mudura, Iulian Radu (asistenţi)

×
Subiecte în articol: dinamo cupa romaniei gloria bistriţa