x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo şi-a făcut intrarea în Arenă

Dinamo şi-a făcut intrarea în Arenă

de Dragos Stoica    |    04 Mar 2012   •   21:00
Dinamo şi-a făcut intrarea în Arenă

Peste 20.000 de spectatori au venit sambata sa o vada pe Dinamo evoluand pe teren propriu intr-un alt decor decat desuetul stadion din Soseaua Stefan cel Mare. Iar pe Arena Nationala, elevii lui Ciobotariu nu le-au ramas deloc mult timp datori celor din tribune. Practic, soarta meciului cu Gaz Metan a fost pe­ce­tluita din minutul 11: Catalin Munteanu a transformat fara nici o ezitare un penalty acordat dupa un fault dur al lui Radu Zaharia asupra lui Marius Niculae, medieseanul fiind eli­minat.

Din acest moment, meciul a ramas la discretia gazdelor. S-a facut 2-0 in minutul 28 prin eternul mar­cator Danciulescu, pentru ca apoi "cainii" sa mai rateze o sumedenie de ocazii, cea mai mare prin Lau­ren­tiu Rus, care a alunecat la sase metri in fata portii goale. De partea cealalta, Ga­zul a fasait o singura data pana in pauza, dar Frasinescu a ratat incredi­bil in minutul 43. Scenariul s-a schimbat oarecum in repriza secunda, ardelenii irosind doua ocazii imense prin ex-dinamovistul Florin Bratu, in timp ce Dinamo, adapostita de scor, a incercat sa experimenteze.

Platini a debutat schimbandu-l pe Danciulescu, iar brazilianul a reusit o faza de spectacol impreuna cu Catalin Munteanu cu zece minute inainte de final, ultimul sutand insa in Plesca. "Vreau sa remarc atmosfera extraordinara de pe stadion. In sfarsit am simtit ca sunt antrenorul lui Dinamo, victoria este numai a suporterilor. Sunt trei puncte foarte importante dupa ce am facut un joc foarte bun. E adevarat ca cei de la Medias au avut si un handicap, ca au ramas in zece oameni, dar noi am avut o posesie buna, am dominat jocul. Este foarte important ca nu am primit gol si ca am ramas cu cele mai putine goluri primite", a spus dupa meci Liviu Ciobotariu.

"Danciu" se lupta cu recordurile
Ionel Danciulescu a marcat sambata seara cel de-al 203-lea sau gol in Liga 1, atingand totodata locul 4 in topul prezentelor in primul esalon romanesc, cu 470 de meciuri, la egalitate cu Costel "Burebista" Campeanu, in timp ce pe primele trei pozitii sunt clasati Costica Stefanescu (490), Florea Ispir (485) si Ladislau Bölöni. La 35 de ani impliniti in urma cu trei luni si la peste 18 ani de la debutul de pe 1 decembrie 1993, Danciulescu a evoluat adunat si doi ani peste hotare: Altay Izmir (Turcia, 1995), Shandong Luneng (2005) si Herculesc Alicante (2009-2010). Sambata, desi jocul sau a fost foarte bun in prima repriza, "Danciu" s-a trezit inlocuit in minutul 58, ca sa-i faca loc nou-venitului Michel Platini, jucator adus la echipa de fratii Ioan si Victor Becali, prilej ca veteranul "cainilor" sa faca o adevarata criza de nervi in momentul schimbarii.

×
Subiecte în articol: fotbal intern