x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Examinaţi de profesorul celest

Examinaţi de profesorul celest

de Mihai Igirosanu    |    28 Feb 2012   •   21:00
Examinaţi de profesorul celest

Intr-un moment in care fotbalul romanesc este aproape la pamant, cea mai buna echipa reprezentativa din America de Sud, Uruguay, a venit la Bucuresti pentru un meci amical care lasa impresia unui examen pe care scolarii din nationala Romaniei trebuie sa-l sustina in fata unui profesor versat. Selectionerul Victor Piturca l-a pierdut ieri pe unul dintre cei mai in forma jucatori din lot, mijlocasul lui Saint-Etienne, ex-stelistul Banel Nicolita.

Acesta a suferit o leziune a ligamentelor gleznei stangi in timpul antrenamentul de luni seara, de la Mogosoaia, iar ieri a parasit deja cantonamentul, fiind inlocuit cu rapidistul Mihai Roman. Asa cum a obisnuit de fiecare data, Piturca pare hotarat sa titularizeze si cativa jucatori pe care aproape nimeni nu-i crediteaza cu sanse. Astfel, portarul Stelei, Ciprian Tatarusanu, criticat dur de patronul Gigi Becali dupa gafa din meciul retur cu Twente, dar si eterna rezerva de la Udinese, Gabriel Torje, au mari sanse de a prinde primul '11' pentru confruntarea din aceasta seara.

'Ma mir ca sunt convocat, pentru ca nu am jucat in utimele meciuri, iar la echipa nationala sunt impuse niste reguli', s-a confesat Torje. 'La fel ca si Tatarusanu, si eu nevoie de incurajari, pentru ca trec si eu printr-o pasa proasta. Ne vom incuraja intre noi, pentru ca avem nevoie. Trebuie sa lucrez sa-mi recastig locul de titular si nu iau in considerare varianta unui imprumut la alta echipa', a mai spus micutul mijlocas. Despre posibilitatea ca meciul cu Uruguay sa nu fie urmarit de prea multi spectatori, Torje a declarat: 'Speram ca pana la ora jocului sa avem un stadion macar pe jumatate plin, pentru ca vom juca impotriva unei semifinaliste de Cupa Mondiala'.

De partea cealalta, respectand contractul semnat cu Federatia Romana de Fotbal, celestii au deplasat la Bucuresti toate vedetele, urmand a alinia diseara inclusiv temuta tripleta Forlan – Cavani – Luis Suarez. 'Nationala Romaniei are destui jucatori care evolueaza in echipe bune din strainatate si ma astept la un joc echilibrat', a declarat selectionerul sud-americanilor, Oscar Washington Tabarez.

Uruguayenii s-au antrenat la Buftea
In afara antrenamentului oficial, programat aseara, de la ora 19:00, pe Arena Nationala, selectionerul celestilor, Oscar Washington Tabarez si-a scos vedetele la un antrenament si dimineata, de la ora 11:30, la Buftea. Sud-americanii s-au antrenat la cateva minute dupa ce terenul fusese folosit si de rapidisti. 'Echipa Uruguayului are jucatori de mare valoare, fotbalisti de renume, unii dintre ei poate cei mai buni din lume. Practic, este cea mai buna echipa din America de Sud si asta spune multe. E un adversar tare si prezenta lor la Bucuresti bucura pe toata lumea. Avem sanse pentru ca jucam acasa, suntem o echipa in formare, dar echilibrata, compusa din jucatori cu experienta insa si tineri. Asa ca eu cred ca avem sansa noastra', a declarat Dan Alexa, unul dintre rapidistii convocati de Piturca pentru meciul din aceasta seara, contra Uruguayului.

×
Subiecte în articol: fotbal intern