x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Experimentul Dică: Contract scurt, salariu 10.000 de euro lunar

Experimentul Dică: Contract scurt, salariu 10.000 de euro lunar

de Mihai Igirosanu    |    26 Dec 2010   •   19:36
Experimentul Dică: Contract scurt, salariu 10.000 de euro lunar
143882-dica-steaua.jpgSteaua a deschis lista achiziţiilor cu repatrierea fostului său golgeter între anii 2004 şi 2008, Nicolae Dică. Fotbalistul care a marcat 54 de goluri în cele 124 de prezenţe în tricoul roş-al­bastru este readus în Ghencea după o perioadă neagră a carierei. După ce şi-a reziliat contractul cu italienii de la Catania, la sugestia noului ma­nager general, Mihai Stoica,

 Dică a fost acceptat de patronul Gigi Becali şi va semna un contract până în vară: "Dică e singurul care vine până pe 10 ianuarie la Steaua. Vine pe un salariu mic, am zis să vedem, că a fost al nostru, a renunţat la bani, că îl voia altă echipă. I-am zis lui Mihai Stoi­ca să-i dea 10.000 de euro pe lună. Poate îl revitalizăm, să mai joace şi el doi ani. Încercăm", a dezvăluit Becali.

Transferat în iunie 2008 în Serie A, la Catania, acolo unde antrena Walter Zenga, Dică n-a apucat să joace decât 93 de minute în şase luni, motiv pentru care vara lui 2009 l-a găsit împrumutat la Iraklis Salonic. Nici în Grecia n-a rupt gura târgului, iar în luna ianuarie a acestui an a fost împrumutat de italieni la CFR Cluj. Pentru ardeleni a jucat 13 meciuri, a marcat doar o singură dată, iar în iulie a fost împrumutat din nou, de data aceasta în Turcia, la Manisaspor. Nu a prins echipa decât în cinci meciuri, iar pe 14 decembrie înţelegerea s-a rezi­liat.

Pe de altă parte, Kapetanos e ca şi plecat la echipa lui Mihai Stoichiţă din Cipru, AEL Limassol, iar un alt jucător cu salariu mare, bulgarul Anghelov, va părăsi şi el Ghencea înainte de reluarea campionatului. Stoperul Abrudan a semnat deja cu "U" Cluj, iar nigerianul Emeghara e şi el pe picior de plecare.

×
Subiecte în articol: steaua