x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid a fost UMILITĂ de Farul. Jucătorii lui Hagi au marcat din orice poziţie!

Rapid a fost UMILITĂ de Farul. Jucătorii lui Hagi au marcat din orice poziţie!

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   23:30
Rapid a fost UMILITĂ de Farul. Jucătorii lui Hagi au marcat din orice poziţie!

Farul Constanţa a surclasat-o pe FC Rapid Bucureşti cu scorul de 7-2 (4-0), sâmbătă seara, pe teren propriu, la Ovidiu, într-un meci din etapa a şaptea a fazei play-off a Superligii de fotbal.

Update Farul, care a făcut un nou pas către titlul de campioană, s-a impus prin golurile marcate de Denis Alibec (3 - penalty, 45, 61), Tudor Băluţă (23, 27) şi Louis Munteanu (74, 77). Pentru oaspeţi au înscris Cristian Săpunaru (59) şi Marko Dugandzic (86 - penalty).

Alibec a reuşit un hat-trick, deschizând scorul din penalty (3), după un fault comis de portarul Horaţiu Moldovan la Adrian Mazilu. Al doilea său gol a venit după o eroare a lui Săpunaru (45), iar pe al treilea l-a marcat după ce a preluat pe piept centrarea trimisă de Constantin Grameni şi a şutat fără speranţe pentru Moldovan (61). Băluţă a înscris primul gol cu un şut din marginea careului, la colţul scurt (23), iar al doilea după ce Moldovan a respins mingea reluată cu capul de Alibec la un corner (27). Munteanu a punctat mai întâi (74) cu un şut în diagonală, iar apoi a reluat centrarea lui Dan Sîrbu (77).

Săpunaru a marcat cu capul, după un corner (59), iar Dugandzic a semnat al 20-lea său gol din acest sezon (e golgheterul la zi) din penalty (86), acordat pentru henţ la Kevin Boli.

  • Farul: Aioani - Kiki, Larie, Artean, Borza - T. Băluţă, Nedelcu, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Mazilu
  • Rezerve: Buzbuchi, Sîrbu, Boli, Casap, Doukoure, Mateus, Nicolas Popescu, Vl. Morar
  • Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais - Kait, Al. Albu, Al. Ioniţă - Sefer, Dugandzic, Funsho
  • Rezerve: Drăghia, P. Iacob, Fl. Ştefan, Emmers, Papeau, Pănoiu, Ongenda, Costache, Luckassen

Hagi: Tot ce am pregătit a fost la nivel perfect, magic

”O seara perfectă! Am pregătit meciul foarte bine din toate punctele de vedere. Ei au venit pe sus aşa după alea două victorii pe care le-au obţinut. Am văzut defectele lor. Pentru mine toată echipa, Denis, Artean, apărarea a jucat bine. Toţi. Atacanţii au făcut o presiune incredibilă. Dar toate durează o zi în fotbal. Mâine trebuie să revenim cu picioarele pe pâmănt. Pentru Mutu e greu, dar e meritul nostru.

 

Tot ce am pregătit a fost la nivel perfect, magic. Trebuie să vedem, avem două zile libere, dar după trebuie să pregătim iar meciul următor. Larie a avut ceva şi inainte de meci, era să nu joace, vom vedea. Nu e problemă, eu trebuie să găsesc variante, nu mă plâng niciodată. Presiune există pentru toţi. Vom vedea”, a declarat Hagi după meci. 

 

Mutu: Este seara aceea de coşmar, în care indiferent ce faci, nu doar că nu-ţi intră mingea în  poartă dar mai şi primeşti

„A fost o seară de coşmar pentru noi. Seara neagră, într-adevăr. Cred că rezultatul spune tot. Nu mai este nimic de spus. Am început jocul cum nu se putea mai prost. Sunt prea puţine lucruri de spus, pentru că pe lângă faptul că Farul are calitate şi jucători foarte buni, am mai si făcut cadouri. Nu avem ce să spunem. 

Este un rezultat care te răneşte în orgoliu. Nu sunt foarte multe de spus. Au fost şi greşeli personale. pe lângă faptul ca sunt şi jucatori care au valoare şi execuţie, le-am mai făcut şi noi cadouri... Nu am reuşit să oprim pe undeva iureşul ăsta al lor. Prea multe nu sunt de spus. Nu le convine jucătorilor şi  nici mie.

O să analizăm mâine. Din păcate, câteodată, fotbalul te readuce cu picioarele pe pământ, poate înt-un mod prea dureros. Pentru că am trecut la un mijloc în trei, pentru că Farul avea superioritate ăn zona centrală. Nu caut scuze. Putem spune multe lucruri dar rezulatul este prea mare. Trebuie să ridicăm capul din pământ, să vedem ce am făcut greşit, pentru că se întâmplă şi la case mai mari.

Este seara aceea de coşmar, în care indiferent ce faci, nu doar că nu-ţi intră mingea în  poartă dar mai şi primeşti. Sunt aceeaşi jucători, aceeaşi echipă care a câştigat şi cu CFR şi cu FCSB.  Sunt seri în care câştigi şi seri în care înveţi. În orice unghi ai pune această seară, este greu de digerat această înfrangere. Ne pare rău pentru ei. De aceea mă simt dator pe undeva şi sperăm la următorul meci să câştigăm”, a declarat Adrian Mutu la finalul meciului

Stire initiala Partida Farul Constanța – FC Rapid 1923 are loc sâmbătă, începând cu ora 21.30. Partida va consemna şi o confruntare specială la nivelul băncilor tehnice, cea dintre cei mai buni marcatori din istoria Naţionalei, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, fiecare cu câte 35 de goluri marcate.

Dobrogenii au un parcurs fantastic pe teren propriu în acest sezon, gruparea antrenată de Gheorghe Hagi înregistrând în meciurile jucate acasă 15 victorii, două remize şi doar o înfrângere, notează lpf.ro.

1 martie 2023, FC Botoşani - Rapid 1-2 a fost singurul succes reuşit de giuleşteni în precedentele 10 deplasări din Superliga României, în rest au cinci rezultate de egalitate şi patru partide pierdute.

În sezonul regulat 2022-2023, Farul a luat patru puncte din cele șase puse în joc, 1-1 în Giuleşti (Săpunaru / Alibec) şi 2-1 la Ovidiu (Artean, H. Moldovan - autogol / Sefer).

Cea mai recentă confruntare directă a avut loc pe 1 aprilie 2023, Rapid - Farul 1-1, goluri marcate de Bamgboye, respectiv Nedelcu.

Partida va consemna şi o confruntare specială la nivelul băncilor tehnice, cea dintre cei mai buni marcatori din istoria Naţionalei, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, fiecare cu câte 35 de goluri marcate. Aceştia au fost colegi sub tricolor în anul 2000, inclusiv la Campionatul European din Belgia şi Ţările de Jos, când România a reuşit ultima calificare din faza grupelor.

Gheorghe Hagi vs Adrian Mutu: 5 dueluri în toate competiţiile - două victorii Hagi și 3 remize.

Mediile de vârstă - Farul Constanţa - 22 ani şi 8 luni, cea mai mică din campionat, Rapid - 25 ani şi 5 luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: farul rapid