x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FC Botoșani s-a salvat de la retrogradare, după dubla manșă cu CS Mioveni

FC Botoșani s-a salvat de la retrogradare, după dubla manșă cu CS Mioveni

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   22:29
FC Botoșani s-a salvat de la retrogradare, după dubla manșă cu CS Mioveni

FC Botoșani este prima echipă care își asigură prezența în Superliga la fotbal masculin, în urma celor două baraje de salvare sau promovare. După 1-0 în tur, împotriva divizionarei secunde CS Mioveni, moldovenii au repetat performanța și în retur, asigurându-și menținerea în Superligă.

După ce o destul de mare parte a sezonului regulat a ocupat în permanență unul din cele două locuri direct retrogradabile, FC Botoșani a reușit un final de sezon suficient de bun încât să își păstreze locul pe prima scenă a fotbalului românesc.

În turul barajului, pe teren propriu, FC Botoșani a obținut o victorie la limită, cu 1-0, returul anunțându-se dificil.

Vineri, în returul de la Mioveni, gazdele au făcut un joc modest, în fața botoșănenilor deciși să apere avantajul minim. Ilfovenii nu au trimis niciun șut spre poartă și nu au avut nici măcar o ocazie la poarta lui FC Botoșani.

După o bară, în minutul 52, opera lui Dican, Mailat a marcat golul liniștii moldovenilor, în minutul 75, după o pasă la angajament a lui Florescu.

În celălat meci de baraj, Dinamo București joacă meciul decisiv cu Csiszereda Miercurea Ciuc, în depasare, duppă ce în tur „câinii roșii” s-au impus cu 2-0.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FC Botoşani