x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Federația Română de Fotbal, grav afectată de pandemie

Federația Română de Fotbal, grav afectată de pandemie

02 Oct 2020   •   14:35
Federația Română de Fotbal, grav afectată de pandemie

Federația Română de Fotbal (FRF) a înregistrat pierderi enorme din cauza pandemiei de coronavirus, care a dus la anularea competițiilor, bilete nevândute , costuri cu testele pentru depistarea infecției. Cu toate astea, conducerea instituției speră să-și crească veniturile, potrivit președintelui Răzvan Burleanu. 

"Pierderile cauzate de criza de COVID-19 sunt undeva în jur de 1,8 milioane de euro, pentru că avem pierderi în jur de un milion de euro din vânzarea de bilete, pierderi la Mogoşoaia şi Buftea de 400.000 de euro, aşa cum mai vorbim şi despre aceste costuri cu avioanele charter ale naţionalei de tineret de aproximativ 100.000 de euro, apoi costurile suplimentare pentru testarea arbitrilor şi delegaţilor, deci toate însumează 1,8 milioane de euro. Cu toate acestea, ne ţinem de această creştere a veniturilor în 2020. În 2021 veţi vedea o altă creştere a veniturilor la nivelul FRF ca urmare a faptului că ne asumăm noi surse de venit. De asemenea, pot să anunţ că federaţia a încasat zilele trecute de la FIFA un fond suplimentar faţă de ceea ce primeşte în fiecare an. Este vorba despre un milion de dolari", a declarat oficialul.

El a vorbit și despre cheltuielile cu investițiile în competiții, dezvoltare, fotbal, academiilor de copii. 

"În cele 17 loturi naţionale am investit în 2019 suma de 8,6 milioane de euro. În ceea ce priveşte competiţiile pe care FRF le organizează, vorbim de nu mai puţin de 36 de competiţii doar pentru fotbalul de performanţă, iar în acestea investim 2,8 milioane de euro. O altă zonă în care investim este cea de dezvoltare, care include licenţierea, zona de fotbal de bază şi clasificarea academiilor de copii şi juniori şi aşa mai departe, iar în această zonă investim 1,7 milioane de euro. Alte cheltuieli legate de Casa Fotbalului, de cele două baze sportive, de hotelurile pe care le administrăm la Mogoşoaia şi Buftea se ridică în medie la 0,7 milioane de euro. Iar zona de bună guvernanţă, unde introducem inclusiv cheltuielile salariale se ridică la 2,24 milioane, deci nu depăşim 13% din cheltuielile FRF", a precizat Burleanu.

Va fi înființat fondul de solidaritate în valoare de 1,7 milioane de euro pentru acoperirea în parte a cheltuielilor legate de coronavirus.

Va fi finalizat și un proiect pentru digitalizarea fotbalului.

"Până la finalul acestei luni suntem gata să lansăm harta interactivă a fotbalului românesc. O hartă pe care ne dorim să se afle fiecare club din România indiferent de nivelul competiţional. Ne dorim astfel să cunoaştem toţi reprezentanţii cluburilor de fotbal din ţară. Va fi cel mai amplu proces de digitalizare din sportul românesc. Ne dorim să avem cea mai mare platformă de digitală destinată fotbalului. Iar cu ajutorul ei, orice părinte din România să poată să găsească toate informaţiile despre orice club unde să îşi poată înscrie copilul", a precizat acesta.

 

×