x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal: Dorinel Munteanu este dornic să antreneze din nou

Fotbal: Dorinel Munteanu este dornic să antreneze din nou

28 Noi 2016   •   16:59
Fotbal: Dorinel Munteanu este dornic să antreneze din nou

Dorinel Munteanu, deţinătorul recordului de selecţii la naţionala de fotbal a României, a declarat, pentru site-ul FRF, că este dornic să antreneze din nou şi a afirmat că selecţionerului Christoph Daum trebuie să i se acorde încredere. 

"Sunt foarte dornic să revin. Chiar dacă ar fi vorba să o iau de la zero, nu mă tem, nu sunt genul acesta de om", a afirmat Munteanu, care a pregătit-o ultima oară pe Astra Giurgiu, în 2015. 

Tehnicianul a amintit o problemă cu care se confruntă antrenorii din România: "La noi, managerii depind prea mult de patroni şi de ce vor aceştia să facă. E un mare minus, de aici pleacă diferenţa enormă dintre noi şi fotbalul vest-european la acest capitol. Aş sfătui să existe mai multă personalitate în relaţia cu patronul". 

Întrebat cum ar trebui să procedeze antrenorul cu un jucător tânăr, talentat, însă cu o viaţă sportivă nepotrivită, Munteanu a răspuns: "Să fie direct cu el. Să evalueze corect situaţia şi să comunice. Comunicarea e fundamentală mai ales cu cei tineri. Trebuie evitată abordarea de tipul 'trecem cu vederea, că el marchează goluri'". 

Fost jucător şi antrenor atât la Dinamo, cât şi la Steaua, Munteanu a mărturisit cu cine ţinea în copilărie: "Cu Dinamo. De la Dudu Georgescu. Dar mi-am pus tot sufletul ca jucător şi pentru Steaua, nu am păcălit niciodată fotbalul". 

Munteanu a estimat că România are o grupă complicată în preliminariile CM 2018 şi a adăugat că trebuie să i se acorde încredere selecţionerului Christoph Daum: "E grupă foarte grea, dar trebuie să avem încredere în selecţioner şi în staff. Sunt convins că vor face lucruri bune". 

Munteanu a vorbit despre ceea ce ar fi nevoie la prima reprezentativă: "Un nucleu nu înseamnă 8 jucători, ci 2-3-4. În jurul lor se face grupul puternic. Apoi, în alt plan, sunt jucătorii în formă. Trebuie un echilibru între acest grup şi cei în formă. Daum va reuşi să facă grupul, acum avem nevoie şi de cei în formă, care să completeze unitatea". 

Fostul internaţional a comentat introducerea "Regulii U21" la nivelul Ligii I: "Mulţi sunt surprinşi. Dar pentru fotbalul românesc şi promovarea jucătorilor este o regulă foarte bună. Şi eu am beneficiat cândva de aşa ceva! Trebuiau 3 juniori în teren pe vremea mea şi aşa am debutat în fotbal, la un eşalon inferior! Nu trebuie să consideram ca fiind ceva ieşit din comun. Nu trăim într-un fotbal românesc la nivel foarte înalt, regret să o spun, aşa că ne trebuie timp şi astfel de măsuri. 

De asemenea, el a estimat că acţiunile de scouting rural desfăşurate de FRF înseamnă "o iniţiativă extraordinară". 

Cel mai amuzant coechipier pe care l-a avut Munteanu a fost austriacul Toni Polster, cu care a fost coleg la Koln. "Aveai nevoie de astfel de oameni şi într-un lot. Pe teren trebuie seriozitate şi dăruire, dar în afară e altceva. Aşa procedez şi eu ca antrenor, aşa am făcut la toate echipele de până acum. E nevoie de atmosferă bună, jucătorii trebuie să cânte după antrenament, dacă vor!", a spus fostul mijlocaş. 
AGERPRES 

×