x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF a publicat ghidul suporterilor la Supercupa României, CFR Cluj-Universitatea Craiova

FRF a publicat ghidul suporterilor la Supercupa României, CFR Cluj-Universitatea Craiova

07 Iul 2021   •   19:30
FRF a publicat ghidul suporterilor la Supercupa României, CFR Cluj-Universitatea Craiova

Federația Română de Fotbal (FRF) a publicat miercuri ghidul suporterilor la Supercupa România, CFR Cluj-Universitatea Craiova, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Națională.

Potrivit FRF, partida dintre campioana României și câștigătoarea Cupei României se va juca pe Arena Națională, cu suporteri în tribune. Biletele care costă 30 de lei la peluze și 60 de lei la tribune.

Acestea vor putea fi cumpărate și de la casieria Arenei Naționale din bulevardul Basarabia vineri, între orele 10.00 și 18:00, și sâmbătă, între orele 12.00 și 20.00.

FRF a anunțat care sunt obligațiile spectatorilor:

–să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.

–să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces, actele de identitate și documentele medicale stipulate în legislația în vigoare referitoare la Covid; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor. La punctele de prefiltrare de la porțile complexului, spectatorii sunt obligați să prezinte dovada vaccinării, a testării PCR (72 ore) sau a testării rapide (24 ore). La punctele de acces în stadion, în zona turnichetelor, spectatorii vor intra câte unul, având obligația să păstreze distanța minimă de 1,5 metri unul în spatele celuilalt pe tot traseul de acces.

–să nu introducă în incinta stadionului niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care sunt interzise de Ghidul FARE; sunt permise doar steagurile celor două echipe combatante și drapelul național, arborate pe suport din material plastic; Nu sunt acceptate bannerele de dimensiuni mari care obtureaza vizibilitatea.

–să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

–să se supună controlului corporal sumar; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în stadion la acest meci. Spectatorilor le este permis accesul în arenă doar cu genți/bagaje mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.

–să nu pătrundă în incinta Arenei Naționale sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice.

–să ocupe locul înscris pe bilet și să respecte înscrisurile de pe scaunele pe care este interzis a se sta.

–să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate în spatele Tribunei Est/a II-a și în spatele peluzelor.

–să nu escaladeze gardul care delimitează suprafața de joc și nici gardurile interioare de separare a sectoarelor.

–să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

–să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

–să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.

–să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

–să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

–să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

–să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.

–să nu folosească dispozitive cu LASER.

–să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea, cu excepția măștii de protecție, impusă de legislația sanitară în vigoare.

–să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.

–să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

–să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

–să nu distrugă, să nu degradeze scaunele.

–să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

–să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

De asemenea, conform FRF, coregrafia pregatită de grupurile de suporteri ale celor două echipe va fi aprobată de către delegatul de joc, la ședința de organizare care va avea loc în ziua meciului.

În plus față de cele menționate anterior, sunt interzise în Arena Națională următoarele: tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.

De asemenea, sunt interzise arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dipozitive de șocuri electrice, orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare, cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească, aparate foto profesionale și/sau camere de filmat profesionale, umbrele, vuvuzela, tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față, portavocile și stațiile de amplificare și animale de companie.

Organizatorii recomandă grupurilor de suporteri ale celor două echipe, deținători de bilete în cele două peluze, să intre în Complexul Arenei Naționale astfel:

Suporterii CFR Cluj, pe ruta: Șos. Mihai Bravu (sau Bd. Chișinău) – Bd. Basarabia – Porțile B și C.

Suporterii Universității Craiova, pe ruta: Șos. Iancului (sau Șos. Pantelimon) – Bd. Pierre de Coubertin – Porțile G și H.

Porțile Arenei Naționale se vor deschide la ora 18.00. Suporterii sunt rugați să meargă din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

×