x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern FRF, anchetată de UEFA

FRF, anchetată de UEFA

28 Oct 2011   •   06:25
FRF, anchetată de UEFA

Forul european al fotbalului a demarat o ancheta interna dupa ce Mircea Sandu, presedinte al FRF si membru in Comitetul Executiv al UEFA, a fost invinuit de procurorii DNA.

Conform gsp.ro, juristii de la Nyon au obtinut la inceputul saptamanii documentele de urmarire penala intocmite impotriva 'lotului Sandu'. Presedintele FRF solicitase deja sprijin in Elvetia. Variante: fie seful FRF va fi suspendat din Comitetul Executiv UEFA, fie, cel mai probabil, oamenii lui Platini vor ameninta Romania cu scoaterea din toate competitiile, spre a-l sprijini pe Sandu.

Finalizata pe 13 octombrie 2011, rezolutia DNA a intrat in posesia forului continental la inceputul acestei saptamini, dupa ce si presa din Romania a semnalat ca seful federatiei e citat la audieri in "cazul Craiova". Cel mai probabil, UEFA se intereseaza in amanunt de situatie pentru a-i sari in ajutor lui Mircea Sandu, care are o pozitie solida la Nyon. Inclusiv in relatiile directe cu Platini. In functie de mersul anchetei, UEFA ar putea interveni in forta amenintind cu scoaterea din competitiile europene pentru echipele nationale si cluburile romanesti, pe considerentul interventiei neautorizate a anchetatorilor in chestiuni pur sportive. Asa a procedat in urma cu circa 3 ani si in Polonia, unde fostul presedinte Michal Listkiewicz a fost suspendat o perioada din cauza scandalurilor de coruptie. Mai exista insa si varianta ca Sandu sa fie suspendat din postul pe care-l ocupa in Comitetul Executiv de la Nyon. Asta ar insemna ca el sa nu mai participe la sedintele acestui comitet pana cind institutiile din Romania se vor pronunta in ancheta deschisa de DNA.

Altfel, programat sa ajunga astazi la sediul DNA, Mircea Sandu va fi audiat abia luni, in jurul prinzului. Procurorul care conduce ancheta, Petru Narita, ar fi anuntat ieri ca are un program foarte incarcat si, in conditiile in care si Cristian Ene, avocatul lui Sandu, trebuia sa fie prezent in instanta, cele doua parti au convenit asupra acestei amanari.

×