x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Găman şi Bărboianu au fost audiaţi la DNA Craiova

Găman şi Bărboianu au fost audiaţi la DNA Craiova

09 Mai 2011   •   10:49
Găman şi Bărboianu au fost audiaţi la DNA Craiova

164426-.jpgFoştii jucători ai Universităţii Craiova, Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, s-au prezentat, luni dimineaţă, la ora 9:00, la sediul DNA - Serviciul teritorial Craiova - pentru audieri în urma plângerii formulate de finanţatorul clubului oltean, Adrian Mititelu.

Găman a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi, în timp ce Bărboianu a spus că s-a prezentat la DNA pentru a-şi face datoria, întrucât a fost chemat, şi a adăugat că "speră ca Universitatea Craiova să nu retrogradeze din cauza lui Dinamo".

Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu sunt audiaţi în acelaşi caz în care s-a prezentat la DNA, în 28 aprilie, şi fostul manager al Universităţii, Victor Piţurcă, în urma unei plângeri depuse de Mititelu.

"Este vorba despre o plângere în care au fost sesizate aspecte mediatizate de-a lungul timpului privind contractele cu jucătorii, echipa de fotbal. Nu pot da mai multe amănunte, însă pot să spun că a fost audiat pentru această plângere depusă de Adrian Mititelu", declara procurorul şef al Serviciul Teritorial Craiova al DNA, Cristina Scarlat.

Mititelu se află în conflict cu Piţurcă, pe care l-a demis de la echipă, la începutul acestui an, în urma unor neînţelegeri financiare. Patronul Universităţii i-a oferit, anul trecut, lui Piţurcă trei dezlegări în alb, drept garanţii că va asigura banii necesari la echipă.

În urma scandalului dintre cei doi, jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au fugit în data de 19 ianuarie din cantonamentul formaţiei Universitatea Craiova de la Govora, şi au cerut şi au obţinut din partea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF să fie declaraţi liberi de contract, în baza dezlegărilor în alb, pe care patronul i le-a dat lui Piţurcă. Finanţatorul clubului Universitatea Craiova a declarat atunci că cei doi jucători au fost "furaţi" de Victor Piţurcă.

Fostul manager al oltenilor a declarat, într-o emisiune televizată din 14 martie, că, la rândul său, deţine dosare întocmite de instituţii ale statului, care îl incriminează "clar" pe patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, dar a precizat că nu vrea să facă uz de ele.

"La mine pe masă sunt nişte dosare, care îl incriminează foarte clar, sunt dosare semnate de instituţii ale statului, depuse, şi care mi-au fost într-un fel trimise ca să fac eu plângere. Dar pe mine nu m-a interesat acest lucru, nu mă interesează toate mizeriile făcute de el. Datoriile lui se ridică la circa 15-20 de milioane de euro. Dacă el are impresia că eu am făcut ceva în afara legii, nu am nicio treabă, să anunţe organismele statului. Eu nu am făcut nimic ilegal", a declarat Victor Piţurcă, în seara de 14 martie, la postul 3TV din Craiova.

El a mai precizat atunci că nu se teme de ameninţările lui Mititelu, care a spus despre fostul selecţioner că ar fi trebuit arestat deja. "Vă imaginaţi că mi-e frică (n.r. - ironic), pentru că Mititelu am înţeles că m-a turnat şi pe mine. L-a turnat pe Penescu, pe Solomon, acum şi pe mine. Să-şi ducă actele la DNA, să vedem cine a semnat acolo, a semnat altcineva în afară de directorul general Mititelu? Dacă a mai semnat cineva, probabil că şi acela este vinovat. Poate procurorii fac ce vrea Mititelu, comisiile s-au luat după documentele scrise, poate procurorii îi fac pe plac lui Mititelu. Acestea sunt nişte aberaţii, nişte tâmpenii, pe care le-a mai spus de multe ori, dar azi (n.r. - luni) a exagerat, pentru că el a vrut să deturneze de la echipa de fotbal, care vedeţi în ce hal a ajuns, la alte lucruri, pe care el le-a făcut şi pe care le va trage. Dacă îşi imaginează că actele semnate de el nu sunt valabile, vom vedea ce spune legea", a adăugat Piţurcă.

×