x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi nu vine la naţională, Sandu va începe negocierile cu Piţurcă.

Hagi nu vine la naţională, Sandu va începe negocierile cu Piţurcă.

13 Iun 2011   •   10:41
Hagi nu vine la naţională, Sandu va începe negocierile cu Piţurcă.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a anuntat in aceasta dupa-amiaza ca Gheorghe Hagi si-a mentinut pozitia de a nu prelua in acest moment echipa nationala si ca va demara negocieri cu Victor Piturca pentru revenirea la prima reprezentativa.

"Gica Hagi nu a acceptat sa preia acum echipa nationala, vrea sa inceapa un nou ciclu de calificare. Trebuie sa-i multumesc lui Puiu Iordanescu ca ar fi acceptat si functia de director tehnic, dar si cea de antrenor interimar pana la finalul preliminariilor. Hagi tot nu a acceptat, iar in conditiile astea am incheiat discutiile. Eu cred ca a fost o oferta corecta din partea noastra, dar, din pacate, se incheie aici. Primul pe lista mea este Victor Piturca pentru a fi noul selectioner. Daca Hagi accepta acum, lui nu ii puteam face nici un repros in caz ca nu ne vom califica. Probabil il apasa ratarea din 2001, desi eu cred ca echipa nationala a jucat foarte bine. Eu cred ca ii indeplinisem dorinta lui Hagi, aceea de a-i oferi un proiect pe termen lung", a spus Mircea Sandu.

"Voi incepe noi discutii si negocieri. Primul pe lista este Victor Piturca. Este primul anunt pe care il fac. Nu am reusit sa vorbesc cu Victor Piturca, dar il voi contacta. Asa cum m-am gandit si la Iordanescu, ei sunt singurii doi antrenori pe care ii avem in tara la ora actuala, care au facut performante. Puiu are patru sau cinci calificari, Piturca are trei. In Comitetul Executiv de luni, e posibil sa se discute si despre noul antrenor al echipei nationale. Luni cred ca pot propune un antrenor Comitetului Executiv. Am vorbit si cu Dan Petrescu, dar acesta este implicat intr-un proiect in Rusia", a mai declarat seful FRF.

"Daca va accepta, Piturca va face ordine la nationala. Daca nu vrea nici Piturca, ma voi indrepta in alta directie. Mai multe nu stiu in momentul de fata, voi avea o discutie cu el. Noul antrenor, fie ca va fi Piturca sau altcineva, va avea ca obiectiv doar calificarea la Euro 2016. Daca nu se califica inainte, nu e nici o problema. Eu vreau sa reconstruim ceva. Daca reuseste totusi sa califice echipa inainte, asta nu face decat sa-i arate valoarea. E performanta lui", a concluzionat Sandu.

Victor Piturca a adus ultimele doua calificari ale echipei nationale, la EURO 2000 si la EURO 2008. La primul dintre acestea nu a apucat sa conduca echipa si la turneul final, deoarece a fost demis dupa un conflict cu Hagi. Piturca a inceput si preliminariile pentru CM din 2010 la carma tricolorilor, fiind demis dupa 0-3 cu Lituania, 1-0 cu Feroe, 2-2 cu Franta, 2-3 cu Serbia si 1-2 cu Austria.

In 2009, el a fost inlocuit la nationala cu Razvan Lucescu. De atunci, Piturca a mai antrenat ta Liga 1 pe Steaua si pe Universitatea Craiova, de unde a plecat dupa conflicte cu Gigi Becali, respectiv Adrian Mititelu.

×