x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi refuză postul de selecţioner: "Nu voi prelua o echipă la mijlocul drumului".

Hagi refuză postul de selecţioner: "Nu voi prelua o echipă la mijlocul drumului".

09 Iun 2011   •   12:01
Hagi refuză postul de selecţioner: "Nu voi prelua o echipă la mijlocul drumului".

Tehnicianul Gheorghe Hagi a refuzat in aceasta dupa-amiaza, dupa o discutie de peste doua ore cu presedintele FRF, Mircea Sandu, sa preia functia de selectioner al primei reprezentative. Hagi ar fi preferat sa vina la echipa nationala la finalul preliminariilor CE din 2012, pentru a nu i se asocia numele cu o alta calificare ratata, acesta fiind motivul pentru care a refuzat oferta venita din partea FRF.

Totusi, Hagi si Sandu vor avea inca o intalnire luni, in care tehnicianul va da un raspuns definitiv. "A fost doar o discutie si am zis ca luni trebuie sa ne mai vedem o data sa vedem in ce parte e decizia. Am discutat mai multe aspecte si vom vedea. Trebuie sa ma gandesc foarte bine, sa iau cea mai buna decizie. E un aspect delicat si de asta am discutat acum. Cu siguranta nu voi prelua o echipa care a inceput drumul. Vom vedea daca cei de la federatie ma vor astepta. A ramas sa mai discutam", a declarat Hagi la iesirea din Casa Fotbalului.

"Ii astept pana pe 13. Nu comentez nimic. Da sau nu, asta e raspunsul pe care il astept", a fost si singurul comentariu al lui Mircea Sandu la finalul intalnirii de azi.

"Azi, 9 iunie, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut o intalnire, la Casa Fotbalului, cu domnul Gheorghe Hagi, caruia, dupa cum se stie, i s-a inaintat o oferta de a prelua functia de selectioner al echipei nationale a Romaniei. Astazi, cei doi au dezbatut proiectul prezentat de presedintele FRF, discutiile cu domnii Hagi si Anghel Iordanescu, cu privire la functiile de selectioner si, respectiv, director tehnic ai reprezentativei urmand sa fie finalizate luni, 13 iunie", a mentionat si site-ul FRF.

FRF i-a ofertat oficial pe Gheorghe Hagi pentru postul de selectioner si pe Anghel Iordanescu pentru cel de director tehnic la data de 5 iunie, dupa demisia lui Razvan Lucescu. Obiectivul fixat celor doi era calificarea la Campionatul European din 2016, un raspuns la oferta fiind asteptat pana la data de 13 iunie.

Aseara, Hagi a declarat ca ii va comunica lui Mircea Sandu decizia sa in scurt timp. "Nu va grabiti, e datoria mea sa-i spun gandul meu personal si de ce am luat aceasta decizie. Romania are nevoie de proiecte pe termen lung, iar pentru asta e nevoie de rabdare. Hagi a fost nascut pentru fotbal", spunea Hagi.

De partea cealalta, Mircea Sandu era convins ca Hagi va accepta oferta: "Gica e devotat, isi doreste sa preia «nationala». Sunt optimist ca va accepta pentru ca nu ti se ofera in fiecare zi sansa de a fi selectionerul Romaniei. Obiectivul e calificarea la Euro 2016, ca le convine sau nu unora".

ANI: Iordanescu poate ocupa o functie la FRF

Agentia Nationala de Integritate a precizat in aceasta dupa-amiaza ca Anghel Iordanescu poate ocupa atat functia de senator al Romaniei cat si pe cea de director al FRF.

"In considerarea formei juridice de organizare a Federatiei Romane de Fotbal «ca persoana juridica de drept privat», si avand in vedere statutul acestei federatii, «opinam ca angajarea pe baza de contract in functia de director tehnic al Echipei nationale de fotbal a Romaniei nu se regaseste printre incompatibilitatile expres reglementate de prevederile art.81 si art.82 din Legea nr.161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin urmare, din interpretarea sistematica a dispozitiilor normative citate mai sus, opinam ca, exercitarea mandatului de senator in cadrul Senatului Romaniei concomitent cu functia de director tehnic al echipei nationale de fotbal a Romaniei, angajat pe baza de contract de catre Federatia Romana de Fotbal, nu este de natura sa genereze o stare de incompatibilitate", se arata in comunicatul Agentiei Nationale pentru Integritate.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi selectioner fotbal intern