x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Jorge Costa a fost prezentat oficial la CFR Cluj.

Jorge Costa a fost prezentat oficial la CFR Cluj.

22 Mai 2011   •   11:29
Jorge Costa a fost prezentat oficial la CFR Cluj.

Fostul international portughez Jorge Costa a fost prezentat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca noul antrenor al echipei CFR Cluj. Cu acest prilej, ardelenii si-au anuntat obiectivele pentru sezonul viitor: titlul, Cupa si Supercupa.

Jorge Costa, care in sezonul recent incheiat a antrenat-o pe Academica de Coimbra pana in decembrie, a semnat un contract pe un an cu gruparea din Gruia, avand o optiune de prelungire pe inca unul.

"Am facut cunostinta cu jucatorii. Principala mea calitate ca om si ca antrenor e ambitia. Chiar daca voi avea un joc destul de organizat, tin mult la spectacol. De aceea am adus jucatori latini", a declarat Jorge Costa, care a precizat ca a vazut ultimul joc al ardelenilor, sambata, 1-3 acasa cu Steaua. "Nu comentez evolutia echipei. Cand ma uit in spate si vad cate trofee a obtinut CFR in ultimii ani, realizez ca este un club de succes, care isi propune din nou titlul la anul. M-am consultat cu conducerea asupra jucatorilor care au venit deja sau care vor veni. Treaba mea e sa lucrez, ma intereseaza sa fim cat mai organizati tactic si ce le voi cere e sa dea totul in fiecare meci", a mai spus noul tehnician al feroviarilor clujeni.

Presedintele clubului ardelean, Iuliu Muresan, a vorbit despre transferurile pe care le-a facut si le va face echipa sa si despre cei care vor pleca in aceasta vara de la fosta campioana a Romaniei. "Ca transferuri, ii confirm pe Sougou, Lionn si Renan. Sougou a lucrat cu Jorge Costa si e foarte incantat de venirea lui. Voi anunta in zilele urmatoare inca doua transferuri si s-ar putea sa vina si un roman. Vor pleca 7 jucatori: portarii Stancioiu si Amadio, Piccolo, Leo Veloso, Emil Dica, Cristi Bud si Batin. Costa mi-a zis si de alti doi jucatori care ar putea pleca", a spus Muresan, care s-a aratat dezamagit de majoritatea jucatorilor in acest sezon. Muresan a spus ca Pantelis Kapetanos va fi apt de joc la inceputul sezonului si ar dori sa inscrie 27 de goluri.

Jorge Costa a jucat aproape toata cariera ca fundas central la FC Porto, echipa cu care a cucerit 23 de trofee, printre care Cupa UEFA (2003) si Liga Campionilor (2004), ambele sub comanda lui Jose Mourinho. In sezonul 2007/2008 si-a inceput cariera de antrenor ca secund la Sporting Braga, pe care a condus-o cateva etape si ca principal. In 2008/2009 a promovat in prima liga cu Olhanense, pe care a reusit sa o mentina in primul esalon in sezonul urmator.

CFR a terminat ultima editie de campionat pe locul 10, cu 45 de puncte, dupa ce cu un an inainte, in 2010, a castigat titlul si cupa.

×
Subiecte în articol: cfr cluj liga 1 jorge costa