x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga 1. Cum vor fi sancţionate cluburile cu datorii, conform noilor modificări aduse manualului de licenţiere

Liga 1. Cum vor fi sancţionate cluburile cu datorii, conform noilor modificări aduse manualului de licenţiere

24 Oct 2016   •   23:35
Liga 1. Cum vor fi sancţionate cluburile cu datorii, conform noilor modificări aduse manualului de licenţiere

Cluburile din Liga I care vor acumula datorii către angajaţi sau către bugetul de stat vor fi sancţionate din nou cu retrogradarea, conform noilor modificări aduse luni manualului de licenţiere de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

Sancţiunea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea criteriului financiar a fost în vigoare până la 10 noiembrie 2014. La acea dată, la recomandarea UEFA, Comitetul Executiv al FRF a eliminat sancţiunea cu retrogradarea înlocuind-o cu depunctarea şi penalizarea financiară.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat luni, la finalul Comitetului Executiv, că începând cu sezonul 2017-2018 şi cluburile din Liga a II-a vor avea nevoie de licenţă. "Printre noile modificări ale sistemului de licenţiere s-a luat în premieră decizia de a se aplica şi pentru cluburile din Liga a II-a. Apoi, se va reintroduce criteriul financiar pentru cluburile din Liga I, inclusiv un control al datoriilor către bugetul de stat, nu doar către angajaţi, şi acesta va fi urmat ca sancţiune de refuzul de acordare a licenţei. Şi s-a mai introdus de asemenea o verificare a pragului de rentabilitate pentru cluburile de Liga I, astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile", a spus oficialul FRF.

Referitor la faptul că finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a anunţat că i-a propus lui Gheorghe Hagi să candideze la alegerile pentru preşedinţia FRF, Burleanu a afirmat: "În 2018 vor fi alegeri, mă bucur că vor fi mai mulţi candidaţi. Eu sigur voi candida în 2018. Oricum, în toate actele domnul Becali nu se regăseşte printre acţionarii clubului Steaua. E un om în anturajul clubului, dar nu e patron. Când lucrezi prin interpuşi mi se pare că este o chestie aşa, foarte ciudată", a menţionat Burleanu.

Acesta a precizat că îi va face un cadou frumos selecţionerului României, Christoph Daum, cel care azi a împlinit 63 de ani, dar a adăugat că nu va discuta cu el la întâlnirea de miercuri despre prelungirea contractului. "Domnul Daum e plecat, miercuri va reveni la Bucureşti şi vom avea grijă să îi facem un cadou frumos. În întâlnirea de miercuri nu vom vorbi despre prelungirea contractului", a spus Burleanu.

Conform preşedintelui Răzvan Burleanu, pentru meciul România - Polonia (11 noiembrie), programat pe Arena Naţională în cadrul preliminariilor CM 2018, s-au vândut deja 30.000 de bilete. "Aproape 30.000 de bilete au fost vândute, e o solicitare foarte mare şi ne aşteptăm ca stadionul să fie plin pentru a-l transforma într-un avantaj pentru prima reprezentativă", a adăugat el.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: liga 1 frf cluburi datorii licentiere modificari