x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ori Oțelul, ori Dinamo

Ori Oțelul, ori Dinamo

de Adi Munteanu    |    19 Mai 2023   •   08:20
Ori Oțelul, ori Dinamo

În timp ce în Liga 1 lupta în fruntea clasamentului este încă în toi, Liga 2 își are epilogul duminică, la orele prânzului și toate cele cinci echipe cu drept de promovare au speranțe că pot ajunge anul viitor în primul eșalon. Ieșenii și-au îndeplinit deja obiectivul, Steaua nu poate promova. Rămân astfel patru echipe pentru trei locuri.

Final încins în play-off-ul de promovare din Liga 2. Miza este locul 2, direct promovabil în prima ligă, iar în lupta pentru el sunt doar două nume: Oțelul Galați și Dinamo. Ele sunt la egalitate, cu 46 de puncte. Ambele au nevoie de victorie în ultimul meci, însă dacă ambele vor învinge, avantajată este Oțelul, care are punctaj mai mare din  sezonul regulat. Această regulă a FRF este nedreaptă însă pentru Dinamo, care în play-off i-a învins de două ori pe gălățeni și au și un golaveraj mult mai bun. 

Dinamo joacă în ultima etapă la Iași, cu Poli, echipă deja în vacanță, iar Leo Grozavu, cunoscut dinamovist, va juca cu rezervele, așa cum a făcut-o și în meciul trecut, cu Unirea Dej. Astfel că Dinamo este sigură de victorie la Iași, însă speră ca Oțelul să se încurce acasă cu Unirea Dej.

Programul ultimei etape este unul extrem de interesant: Poli Iași - Dinamo, Steaua - Gloria Buzău, și Oțelul - Unirea Dej. Dinamo și Oțelul nu pot coborî mai jos de locul 4, una va merge direct, în timp ce a doua va juca baraj. Celălalt loc este disputat la distanță între Buzău și Unirea Dej. Ca să fie sigură, Gloria trebuie să învingă sau să scoată un egal în Ghencea cu Steaua, echipă demoralizată după scandalurile din club și pentru imposibilitatea promovării. De partea cealaltă, Unirea Dej are o singură variantă: victorie la Galați, cu Oțelul. Care Oțelul trage la locul 2. Se joacă însă, orice rezultat este posibil, Unirea Dej este o echipă ambițioasă, este pentru prima oară în postura unei posibile promovări și pe parcursul sezonului s-a dovedit o nucă tare.  

Dorinel Munteanu, revoltat

Înfrângerea de la Buzău din penultima etapă l-a enervat la culme pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu acuzând arbitrajul. „Nu vedeți? Gol marcat din fault la portar, penalty neacordat... Ce să așteptăm din ultima etapă, când la Iași joacă Dinamo cu Dinamo Iași? Ce-o să ne mai faceți și cu Dejul acasă? Noi trebuia să avem asigurat locul de promovare directă, dar se pare că trebuie dat automat lui Dinamo”, a răbufnit Dorinel Munteanu după înfrângerea 0-1 de la Buzău. 

Dinamo stă din nou la pândă

Marea surpriză a ligii secunde a fost prestația tot mai bună, de la meci la meci a lui Dinamo. Nimeni nu le-a dat vreo șansă în septembrie, rămasă fără trei sferturi din lot, când și mulți suporteri se gândeau că va fi tot mai rău. Însă norocul le-a surâs tot mai mult de la etapă la etapă și a reușit printr-un norocos joc al rezultatelor să se califice în play-of. Ei bine, din acest moment Dinamo a fost alt Dinamo, iar meritul principal este al lui Ovidiu Burcă, cel care a făcut cumva și a mobilizat o echipă amorțită până prin noiembrie. Acum „câinii” stau din nou la pândă, așteptând ca Oțelul să se încurce cu Unirea și să promoveze direct, situație pe care nimeni nu ar fi pariat în urmă cu câteva săptămâni. În orice caz, Dinamo are barajul asigurat, urmând să joace promovarea cu UTA Arad sau cu Chindia Târgoviște. Dar la cum arată acum echipa lui Burcă, sunt șanse de promovare și în baraj.

Leo Grozavu și Ovidiu Burcă, doi dinamoviști care-l fac pe Dorinel Munteanu să declare că Poli - Dinamo va fi meci „prietenesc”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: liga 2 miza promovare