x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga I ar putea avea 17 echipe în sezonul viitor

Liga I ar putea avea 17 echipe în sezonul viitor

14 Mai 2012   •   17:54
Liga I ar putea avea 17 echipe în sezonul viitor

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir a declarat ca editia viitoare a Ligii I poate incepe cu 17 echipe, dupa ce FC Timisoara si-a retras licenta, dar LPF va propune ca in primul esalon sa fie 18 echipe, ultima formatie urmand sa fie stabilita printr-un baraj.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat luni, in cadrul Adunarii Generale a FRF, ca FC Timisoara, locul secund in seria a doua din Liga a II-a, si-a retras dosarul de licentiere din cauza datoriilor acumulate. Gruparea banateana era foarte aproape de promovare, insa nu o poate face fara licenta.

Dragomir a explicat ca, potrivit regulamentului, Liga I poate incepe cu un numar mai mic de 18 echipe, daca sunt formatii care nu primesc licenta. Totusi, Comitetul Executiv al FRF poate stabili ce formatii sa completeze primul esalon. Seful LPF a precizat ca va propune ca locul Timisoarei in prima divizie sa fie luat de castigatoarea unui baraj intre echipele de pe locurile 3 din cele doua serii ale ligii secude si ocupanta locului 15 in Liga I, primul loc retrogradabil.

"Este posibil ca Liga I sa fie cu 17 echipe. Insa la propunerea LPF sau a televiziunilor, Comitetul Executiv al FRF poate invita in Liga I echipa de pe locul 15 sau echipa de pe locul 3 (n.r. - din Seria a II-a a Ligii a II-a) sau poate hotari un baraj. Nu avem probleme cu televiziunile privind numarul de echipe in Liga I, suntem acoperiti. Ne-am luat masuri prin contract, pentru ca in viitor vom reduce numarul de echipe din Liga I la 16. Aceasta a fost ideea presedintelui Mircea Sandu (n.r. - fara echipe care sa inlocuiasca o formatie ce nu a primit licenta), nu a fost o propunere din partea ligii. O sa fac o propunere scrisa din partea ligii sa fim 18. Daca federatia tine cont, bine, daca nu, nu! Echitabil ar fi un baraj in trei, locul 15 din Liga I si locurile 3 din cele doua serii din Liga a II-a. Asa ar fi cinstit", a declarat Dragomir la GspTV.

Din Liga I retrogradeaza ultimele patru formatii clasate, iar din Liga a II-a promoveaza formatiile situate pe primele doua locuri in fiecare serie.

×