x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern LPF a vândut drepturile TV ale Ligii I pentru următorii cinci ani. Ce sumă va încasa forul prezidat de Iorgulescu

LPF a vândut drepturile TV ale Ligii I pentru următorii cinci ani. Ce sumă va încasa forul prezidat de Iorgulescu

05 Mar 2014   •   13:14
LPF a vândut drepturile TV ale Ligii I pentru următorii cinci ani. Ce sumă va încasa forul prezidat de Iorgulescu

Unul dintre proiectele pe care Gino Iorgulescu le-a prezentat în campania electorală pentru preşedinţia LPF s-a referit la drepturile TV. Actualul şef al Ligii le-a promis conducătorilor din Liga 1 că va negocia astfel încât în vară, când parteneriatul actual va expira, va obţine o sumă similară cu cea încasată pentru ultimele trei sezoane (aproximativ 33 de milioane de euro anual).

Convinşi că Dumitru Dragomir nu va mai putea să obţină o sumă suficient de mare, având în vedere scandalul în care a fost implicat, unele dintre cluburi au ales în funcţie de această promisiune, iar Gino Iorgulescu a făcut primul pas în acest sens.

Site-ul oficial al LPF a anunţat semnarea unui "parteneriat media cu o companie din Uniunea Europeană" în ceea ce priveşte vânzarea drepturilor TV pentru următoarele cinci sezoane. Condiţia pusă de LPF e ca respectiva companie să obţină o sumă cel puţin egală cu cea încasată în ultimele trei sezoane, la care se va adăuga "1.000.000 de euro net anual în situaţia in care LPF va organiza competitia Cupa Ligii".

În baza acestui parteneriat, LPF va încasa în următoarele cinci sezoane competiţionale, în mod necondiţionat, o sumă anuală netă egală cu valoarea sumelor anuale încasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La această sumă se va adăuga suma de 1.000.000 de euro net anual în situaţia in care LPF va organiza competitia "Cupa Ligii", precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Liga 1.

De asemenea, din sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat astazi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.

Presedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat ca "prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, si-a respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, in functia de Presedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat ca "este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.

Conform contractului care va expira la vară, televiziunile care deţin drepturile Ligii 1, DigiSport, DolceSport şi Antena Group plătesc 33,6 milioane de euro, TVA inclus, pe sezon.

Anterior, în perioada 2008-2011, RCS&RDS si Antena 1 au câştigat drepturile tv ale Ligii contra sumei de 85 de milioane de euro plus TVA.

×
Subiecte în articol: drepturi tv lpf gino iorgulescu