x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Maradona va serba împlinirea vârstei de 50 de ani la Napoli

Maradona va serba împlinirea vârstei de 50 de ani la Napoli

06 Sep 2010   •   00:00

Fostul internaţional argentinian Diego Maradona intenţionează să-şi sărbătorească împlinirea vârstei de 50 de ani prin organizarea unui meci amical în 30 octombrie, la Napoli, unde a evoluat şapte sezoane, informează cotidianul Gazzetta dello Sport.

"Napoletani, vă invit la aniversarea mea! Am avut totul în viaţă: o familie pe care o ador, o carieră strălucitoare şi acum nu mai am nevoie de nimic, nici de bani. Singura mea dorinţă este să revin la Napoli, pentru a îmbrăţişa oraşul şi oamenii care nu m-au uitat niciodată", a declarat Maradona cotidianului italian.

Clubul Napoli nu s-a pronunţat oficial pe această temă, însă preşedintele Aurelio de Laurentiis a afirmat, în iunie, că îl "aşteaptă pe Diego".

O partidă amicală ar urma să fie organizată, cu participarea foştilor membri ai trioului de foc (Ma-Gi-Ca) din marea echipă Napoli, campioană a Italiei în 1987 şi 1990: Maradona, Bruno Giordano şi brazilianul Careca.

Cu toate acestea, Maradona are o dispută cu fiscul italian. El a fost condamnat în 2005 de Curtea de Casaţie la plata sumei de 37 de milioane de euro, dintre care 23,5 milioane penalizări de întârziere, pentru că nu şi-a plătit impozitul pe venit.

Poliţia a confiscat în septembrie 2009 cerceii fostului fotbalist în timp ce se afla în Italia pentru un tratament la o clinică. Unul dintre cercei a fost vândut la o licitaţie în ianuarie, pentru 25.000 de euro.

În 2006, când Maradona se afla lângă Napoli pentru un meci de binefacere, autorităţile i-au confiscat două ceasuri de lux, în valoare de 11.000 de euro.

Campion mondial în 1986 cu naţionala Argentinei, Maradona a marcat 115 goluri în 259 de meciuri pentru Napoli, echipă la care a jucat între 1984 şi 1991.

×
Subiecte în articol: stiri