x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Maraton fără sfârşit

Maraton fără sfârşit

de Vlad Ionescu    |    25 Iun 2010   •   00:00
Maraton fără sfârşit
Sursa foto: /Reuters

John Isner a avut nevoie de 11 ore şi 5 minute pentru a-l învinge pe Nicolas Mahut, în primul tur de la Wimbledon



Nu sunt cei mai buni jucători din lu­me, însă americanul John Isner şi fran­cezul Nicolas Mahut au intrat în car­tea de istorie a tenisului, ca prota­go­nişti ai celui mai lung meci disputat vreodată.

A fost nevoie de nu mai pu­ţin de 11 ore şi 5 minute, întinse pe du­rata a trei zile, pentru ca primul să se impună cu 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68. Aven­tura  a început marţi, când me­ciul s-a întrerupt din cauza întuneri­cu­lui la 2-2 la seturi. Până aici nimic de­­o­sebit.

Ce s-a întâmplat miercuri, la reluare, a fost însă o adevărată ne­bu­nie. S-a mers umăr la umăr până la 59-59, când amândoi au convenit să se oprească încă o dată. De la prima min­ge trecuseră 9 ore şi 54 de minute, dintre care 7 ore şi 6 minute durase doar setul cinci, neterminat.

Conti­nua­rea avea să se producă ieri, când, după alte două ore, americanul avea să realizeze break-ul care a pus capăt ten­siunii. Cei doi au stabilit dintr-un foc mai multe performanţe demne de Cartea Recordurilor, pentru cel mai lung meci, cel mai lung set (8 ore şi 11 minute), cele mai multe ga­me-uri jucate (183), cei mai mulţi aşi (112 Is­ner, 103 Mahut).

"Mă simt un pic obo­sit. A fost o onoare să joc cu Ma­hut acest meci şi îi doresc să nu mai ajungă niciodată la un asemenea scor", a declarat John Isner. Meciul a fost urmărit  cu sufletul la gură de cei­lalţi jucători, care s-au strâns în faţa televizoarelor. "Poate că ar fi trebuit să joace tie-break la scorul de 50-50", a spus No­vak Djokovici. Până acum, cel mai lung meci durase 6 ore şi 33 de mi­nu­te şi fu­sese jucat la Roland Garros, în 2004, de Fabrice Santoro şi Arnaud Clement.


ALEXANDRA DULGHERU ŞI VICTOR HĂNESCU S-AU CALIFICAT ÎN TURUL TREI

Alexandra Dulgheru, debutantă la simplu, s-a calificat ieri în turul al treilea al probei feminine de simplu, după victoria cu 6-2, 6-0 obţinută în faţa Rominei Obradi (Italia) în doar 47 de minute de joc. Românca şi-a asigurat un cec de 31.350 de lire sterline (38.000 de euro) şi o va în­frunta în următorul meci pe Kaia Kanepi (Estonia), care a dispus cu 6-4, 7-5 de Edina Gallo­vits.

În ace­eaşi fază va evolua şi Victor Hănes­cu, care l-a întrecut cu 6-4, 6-4, 3-6, 6-3 pe Marsel Ilhan (Turcia). Urmă­torul său adversar va fi germanul Daniel Brands, cel care l-a elimi­nat pe fa­vo­ritul numărul 7, Nikolai Da­videnko (Rusia). Celelalte ju­că­toare din România care au evo­luat ieri au părăsit turneul învinse: Raluca Olaru - Maria Şarapova (Ru­sia) 1-6, 4-6, Monica Niculescu - Flavia Pennetta (Italia) 1-6, 1-6.

×