x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână. Se joacă pe 15, la Cluj!

Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână. Se joacă pe 15, la Cluj!

09 Sep 2011   •   09:30
Meciul Steaua - Schalke 04 nu se amână. Se joacă pe 15, la Cluj!

Chair daca Gigi Becali a dat asigurari ca meciul Stelei cu Schalke va fi amanat si se va juca pe National Arena pe 21 septembrie, UEFA a decis sa nu amane acest meci. Se va juca pe 15 septembrie, la Cluj, pe stadionul Dr. Constantin Radulescu.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a confirmat ca cei de la UEFA au mutat meciul la Cluj si spune ca este convins ca o persoana importanta din Romania a vorbit cu ei de au luat aceasta decizie.

"Nu stiu cine si ce a vorbit cu cei de la UEFA, de au dat aceasta decize. Nu e vorba de sabotaj, e vorba de un roman care nu mai are incredere ca se poate pun un gazon de calitate, nu ca are ceva impotriva Stelei. Eu am incredere ca se poate pune un gazon foarte bun si cei de la UEFA stiu ca se poate pune gazon astazi si se poate juca maine, dar ei nu au incredere ca in Romania se poate face asa ceva", a declarat Gigi Becali la Antena 3.

"UEFA a decis ca meciul cu Shalke sa se dispute pe 15 septembrie la Cluj. Nu am vazut hartia trimisa de UEFA, dar ei de obicei nu motiveaza deciziile pe care le iau. Probabil ca nu au vrut sa-si asume riscurile legate de schimbarea gazonului. Daca asa a decis UEFA asta e, trebuie sa ne adaptam, sa ne pregatim rapid, pentru ca timpul e scurt", a afirmat directorul sportiv al FC Steaua.

Becali a declarat, aseara, ca a primit acceptul UEFA pentru amanarea cu sase zile a meciului cu Schalke 04, dupa ce toti factorii implicati si-ar fi dat acordul.

Thomas Giordano, responsabilul UEFA pentru activitatea media, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor in care a lasat de inteles ca meciul nu se va amana.

'UEFA a trimis la Bucuresti un inspector specializat pe probleme de gazoane ca sa vada exact care e situatia. Dupa ce a vizitat arena, dupa ce a discutat si cu reprezentantii federatiei, a facut un raport complet pe care deja l-a trimis inapoi aici, la Nyon, prin fax. Concluzia a fost una clara si anume ca meciul Steaua - Schalke nu se poate disputa pe National Arena in data de 15 septembrie pentru ca nu permite gazonul. Imediat, UEFA a solicitat Stelei sa propuna un alt stadion pentru a juca meciul in alta parte', a explicat Giordano.

Reprezentantul UEFA s-a declarat uluit de faptul ca Gigi Becali a anuntat deja amanarea partidei si a dezvaluit ca nici macar nu s-a primit o cerere oficiala in acest sens:'Am ramas uluit cand am vazut ca patronul Stelei deja a anuntat ca meciul s-a amanat. Ne-am amuzat pentru ca nici vorba de asa ceva. Nici macar nu stiu de vreo cerere a Stelei de a se amana. Nici nu-mi aduc aminte ca o echipa sa fi solicitat vreodata amanarea unui meci pentru ca un gazon nou pus s-a deteriorat. S-au amanat meciuri din alte cauze, dar din acest motiv chiar nu-mi aduc aminte'.

Site-ul Schalke 04: Meciul cu Steaua se va disputa pe un alt stadion sau va fi amanat

Site-ul oficial al clubului Schalke 04 si-a anuntat, astazi, fanii ca meciul cu Steaua din Liga Europa, programat la 15 septembrie, la Bucuresti, ar putea fi amanat sau ar putea fi mutat in alt oras, precizand ca oficialii gruparii germane sunt in contact permanent cu UEFA pe acest subiect.

"Cel mai probabil meciul cu Steaua din Liga Europa nu se va disputa la 15 septembrie, din cazua starii dezastruoase a gazonului de pe noua arena nationala din Bucuresti. UEFA lucreaza din greu pentru a gazi o solutie si este in contact strans cu FC Schalke 04. Posibilitatile la aceasta ora sunt mutarea meciului pe un alt stadion - chiar intr-un alt oras - sau amanarea lui", noteaza sursa citata.

×