x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ministrul Dezvoltării: Construcţia noului stadion de fotbal Steaua a ajuns la stadiul de 8 la sută

Ministrul Dezvoltării: Construcţia noului stadion de fotbal Steaua a ajuns la stadiul de 8 la sută

19 Mar 2019   •   12:10
Ministrul Dezvoltării: Construcţia noului stadion de fotbal Steaua a ajuns la stadiul de 8 la sută

Construcţia noului stadion de fotbal Steaua a ajuns la stadiul de 8 la sută, după cum au declarat marţi reprezentanţi ai executanţilor, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu solicitând ca lucrările să fie terminate la timp, adică luna mai 2020. 
"Aici la Ghencea suntem aproape la 10%, în jur de 8% aşa cum a spus antreprenorul, doar că nu vom lăsa doar antreprenorii să ne spună cum stau lucrurile şi am convenit cu Gică Popescu că în fiecare săptămână vom fi şi aici, şi pe Giuleşti şi pe Arcul de Triumf, întrucât ne-am asumat o obligaţie ca guvern şi ca ţară ca în mai 2020 echipele să se poată antrena pe cele trei stadioane. Mă interesează foarte mult, pentru că nu vreau să mai aud informaţii distorsionate şi vom urmări cu mare atenţie aceste obiective, ca ele să fie predate la cheie. Am avut o discuţie încă din prima săptămână de mandat cu toţi antreprenorii şi le-am spus că Guvernul României are banii necesari, vom onora toate obligaţiile de plată cu maximă promptitudine şi acelaşi lucru îl voi solicita şi celor care lucrează. Dacă eu onorez plata la timp şi lucrările să fie făcute la timp", a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la şantierul din Bulevardul Ghencea. 
El a dat asigurări că în luna mai 2020 lucrările vor fi finalizate: "În mai 2020 tot ce înseamnă teren de antrenament, tribună, vestiare, vor fi finalizate. Aceasta este prima etapă, apoi restaurantul hotelul, spaţiul de administraţie publică vor fi gata în octombrie. Dar ceea ce ne-am asumat, ca echipele să se antreneze, vor fi finalizate în mai 2020 şi tocmai de aceea în fiecare săptămână voi inspecta şi chiar voi avea acces la camerele video pe care le-am solicitat să fie amplasate pe cele trei stadioane şi voi urmări zilnic stadiul lucrărilor". 
Consilierul prim-ministrului, Gheorghe Popescu, este convins că organizarea celor patru meciuri de la EURO 2020 va fi una foarte bună. 
"Stăm foarte bine, suntem în grafic cu majoritatea lucrărilor, dar bineînţeles că mai sunt şi mici întârzieri, trebuie să le aducem pe linia de plutire. Dar EURO 2020 nu înseamnă doar cele trei sau patru stadioane, înseamnă mult mai multe lucruri la care trebuie să fim foarte atenţi. Are mult mai multe componente de care UEFA se interesează, în fiecare lună avem o întâlnire la nivelul comitetului interministerial. Mai sunt mai bine de 15 luni până la turneul final, eu cred că acest turneu va fi făcut ori bine, ori excepţional. Ghencea era casa noastră în perioada de glorie, în anii '90-2000 şi mă încearcă un sentiment de tristeţe că acest loc nu mai există, dar sper ca noul stadion să aducă la fel de multe şi bune rezultate aşa cum am avut noi cu echipa naţională. Acum nu ştiu dacă actuala echipa naţională îşi doreşte să joace pe Ghencea sau pe Arena Naţională", a declarat Popescu. 
Întrebat când va fi gata stadionul Dinamo, Popescu a spus: "Nu ştiu, vom vedea, habar nu am".
În ceea ce priveşte linia de tren care ar urma să unească Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, Gheorghe Popescu a afirmat că la sfârşitul lunii martie vor fi demarate procedurile pentru găsirea unui constructor. 
"Din câte ştiu eu, pe 23 sau 25 luna aceasta se vor deschide ofertele pentru a se găsi constructorul şi a se începe lucrările. Important este să înceapă odată pentru că la noi cel mai greu este până se începe lucrul, după aceea toate lucrurile merg foarte bine".
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. 
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.
Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: steaua stadion steaua Vasile-Daniel Suciu