x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Sandu: Eu unul sunt suficient de mulțumit de munca lui Pițurcă

Mircea Sandu: Eu unul sunt suficient de mulțumit de munca lui Pițurcă

16 Dec 2013   •   18:30
Mircea Sandu: Eu unul sunt suficient de mulțumit de munca lui Pițurcă

Activitatea selecționerului Victor Pițurcă, în campania de calificare la CM 2014, a fost cuprinsă într-un raport de 30 de pagini și a fost prezentat în cadrul Comitetului executiv de președintele Mircea Sandu, care s-a declarat în favoarea menținerii fostului internațional la cârma naționalei și pentru Euro 2016, informează agerpres.ro.

''Personal am apreciat munca pe care a depus-o Pițurcă la echipa națională, dacă ne uităm la datele statistice, ele sunt pozitive. Am criticat faptul că la meciul de la Atena, după părerea mea greșeala îi aparține, pentru că nu a alcătuit cea mai bună echipă de care trebuia să dispunem la acel meci. Una peste alta, și din datele statistice și din modul cum a pregătit echipa, eu unul sunt suficient de mulțumit. După tot ce am analizat, sunt o serie de jucători pe care Pițurcă i-a adus la echipa națională și care vor fi în echipa națională, gen Mățel, Chiricheș, Torje, Pintilii, Grozav și alții. Împreună cu o serie de jucători gen Stanciu, Pantilimon, Tătărușanu și câțiva jucători de la loturile mai mici, 2016, calificarea la CE, atunci când am făcut această analiză, am considerat că este un obiectiv realizabil. Sper ca cel care va conduce echipa la preliminariile care încep în septembrie viitor să aibă și succes în calificare, fiindcă va avea după părerea mea toate premisele pentru a obține acest lucru. Eu sper să rămână și în continuare'', a declarat Mircea Sandu cu prilejul unei conferințe de presă.

Mircea Sandu nu a mai vorbit cu Pițurcă după meciul retur cu Grecia, din barajul de calificare la CM, și selecționerul a preferat să trimită raportul de activitate, în loc să-l prezinte personal la ședința Comitetului executiv: ''Nu am mai vorbit cu Pițurcă, mi-a dat raportul și l-am prezentat în comitetul executiv, are 30 de pagini. L-am lăsat să-și lingă rănile. Dar acum, după o lună, îl critic pentru că la meciul cu grecii de la Atena trebuia să alcătuiască o altă echipă. I-am și spus după meci că dacă ai un Pantilimon la City și un Maxim la Stutgart, trebuie să-i bagi și dacă nu îți intră în planurile tale tactice. O spun și acum pentru Lobonț, Daniel Niculae, Marius Niculae, Cociș, Raț, poate Goian, trebuie găsite soluții, pentru că în 2016 ei au peste 30 de ani și trebuie pregătită o echipă de viitor''.

Șeful fotbalului românesc și-a reiterat susținerea pentru Gică Popescu la alegerile pentru președinția FRF: ''Îl susțin pe Gică Popescu. O echipă cu Iordănescu, cu Hagi, cu Popescu, cu Stelea, cu Gâlcă, cu Balint, cu Ilie Dumitrescu, se poate regăsi după 5 martie în conducerea fotbalului românesc, atât în plan administrativ cât și în plan tehnic''.

În 2015, când vor avea loc alegeri pentru Comitetul executiv al UEFA, Mircea Sandu speră să primească în continuare susținere de la conducerea de atunci pentru un nou mandat, chiar dacă nu va avea o funcție executivă și doar cea de președinte de onoare.

×
Subiecte în articol: mircea sandu victor piturca