x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Modificări în protocolul medical privind desfășurarea competițiilor sportive

Modificări în protocolul medical privind desfășurarea competițiilor sportive

16 Iul 2021   •   21:00
Modificări în protocolul medical privind desfășurarea competițiilor sportive

Federația Română de Fotbal a modificat protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor, în conformitate cu noile reglementări intrate în vigoare prin Hotărârea Consiliului Național pentru Situații de Urgență.

Modificarea principală se referă la persoanele care au trecut prin boală. Perioada de excepție pentru testare s-a mărit de la 90 la 180 de zile. Această prevedere se aplică tuturor celor prezenți pe stadion, echipe, organizatori, jurnaliști și spectatori. Aceeași prevedere se aplică și la futsal, dar și la alte competiții sportive.

Astfel, participarea la meciurile de fotbal este permisă doar pentru:
1. persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

2. persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV- 2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore

3. persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

×