x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Moraes, ca unică soluţie

Moraes, ca unică soluţie

de Mihai Igirosanu    |    23 Ian 2011   •   19:12
Moraes, ca unică soluţie
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
147875-gsp-intact-20100801111304006.jpgSteaua încearcă din răsputeri să aco­pe­re imensa gaură pe care a lăsat-o în lot plecarea golgeterului Bogdan Stancu. Numai că, în ciuda celor 3,5 mi­lioane de euro pe care le va încasa din suma totală a transferului "Motanului" la Galatasaray, aproxi­ma­tiv 6 milioane de euro, Gigi Becali nu pare dispus să mai bage prea adânc mâna în buzunar.

Primul nu­me pe lista Stelei este brazilianul Ju­ni­or Moraes, de la Gloria Bistriţa. Ne­gocierile cu preşedintele ardelenilor, Jean Pădureanu, sunt aşteptate să atingă astăzi punctul culminant, însă un alt aspect pare decisiv pentru venirea lui Moraes în Ghencea. Fotba­listul este foarte aproape să semneze un contract de impresariat cu firma fraţilor Becali, moment care va fi urmat imediat de direcţionarea sa către echipa lui Gigi Becali.

"Vrem un milion de euro plus TVA şi 10% dintr-un viitor transfer!", a anunţat şi ieri Pădureanu, însă acesta se pare că va fi convins să accepte oferta Stelei, adică 700.000 de euro şi 20% dintr-un următor transfer.

Numai că problema cea mai grea de rezolvat era, până acum, salariul foarte mare solici­tat de Moraes. Atacantul dorea o primă de instalare de 300.000 de euro şi un salariu anual similar. Pretenţiile brazilianului ar putea scădea doar în cazul în care va semna cu Becali Sport şi va intra direct în sfera de influenţă a impresarilor.
"Încă negociem cu Moraes. Vedem! Dacă vrea să vină, vom face transferul. Dacă nu, aduc doi atacanţi în schimb şi asta e!", a declarat ieri, la prânz, Gigi Becali.

Deocamdată, variantele de rezervă anunţate de patronul Stelei sunt un ghanez eşuat prin lumea arabă, care a fost propus de Cosmin Olăroiu şi Unirii Urziceni, anul trecut, şi un tunisian care a fost văzut pe câteva DVD-uri. Dacă negocierile cu Moraes nu se vor fina­liza fericit, ultimul cuvânt în privinţa atacantului străin care va fi cumpărat de Steaua îl va avea managerul ge­neral, Mihai Stoica. 

Miza pe Laurenţiu Marinescu
Unul dintre jucătorii preferaţi ai managerului general, Mihai Stoica, mijlocaşul Laurenţiu Marinescu, ar putea fi marea surpriză a returului în Ghencea. Folosit foarte puţin în prima parte a sezonului, când a prins rareori chiar şi banca de re­zer­ve, acesta şi-a exprimat încrederea că va "exploda" în retur.

"Noi, cei care am venit de la Urziceni, ne-am adaptat mai greu la Stea­ua, dar în retur sperăm să arătăm de ce suntem în sta­re. La Steaua, ca să reuşeşti, trebuie să dai un randament din ce în ce mai bun, şi asta am de gând să fac. Cu Gardoş şi Ricardo mă înţeleg cel mai bine. Îmi pare rău că nu am jucat foarte mult, dar poate asta se va schimba din retur. Poate că sunt mai mingicar aşa şi nu dau drumul la minge", a declarat Marinescu.

Pe de altă parte, Steaua îşi continuă pregătirile în cantonamentul din Antalya, iar astăzi, de la ora 18:00, va disputa cel de-al doilea meci amical, contra austriecilor SV Kapfenberg.

×
Subiecte în articol: steaua