x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mutu riscă excluderea

Mutu riscă excluderea

de Delia Gomoescu    |    25 Oct 2010   •   00:00
Mutu riscă excluderea
Sursa foto: Michael Dalder/Reuters

Cu doar o săptămână înaintea expirării suspendării de nouă luni pentru dopaj, Adrian Mutu a intrat într-un nou bucluc. În noaptea de vineri spre sâmbătă atacatul Fiorentinei a luat la bătaie un ospătar. Aflat la 5 dimineaţa împreună cu doi amici într-un local din centrul Florenţei, Mutu a avut o dispută cu chelnerul pe tema notei de plată.



După ce s-au înjurat reciproc, românul i-a tras un pumn ospătarului, iar după ce acesta a căzut a continuat a-l lovi cu picioarele. Apoi s-a urcat în maşină şi a plecat. Ulterior, chelnerul, în vârstă de 28 de ani, originar din Kosovo, a fost transportat la Spitalul Santa Maria Nuova, unde fost diagnosticat cu "traumă contuzivă cranio-facială, contuzii la torace şi abdomen şi fractură de piramidă nazală". Bărbatul va avea nevoie de circa 25 de zile de îngrijiri medicale. Ultima "ispravă" ar putea avea consecinţe negative pentru Mutu şi pe plan sportiv, dar şi în justiţie. Conform articolului 582 din Codul Penal italian, românul riscă între trei luni şi trei ani de închisoare. În plus, conducătorii Fiorentinei nu mai par dispuşi să tolereze comportamentul jucătorului.

"Este o chestiune gravă, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla în plan judiciar, iar apoi vom lua, dacă va fi necesar, măsuri serioase. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de lucruri cu Mutu", a spus preşedintele grupării toscane, Andrea Della Valle. Doar antrenorul Sinişa Mihailovici pare dispus să-i mai dea o şansă românului: "Mutu e foarte important pentru noi. Are un caracter ca al meu, a făcut multe prostii, dar îşi va asuma responsabilitatea. De duminică e disponibil, aş vrea să-l văd pe teren, dar să vedem dacă şi clubul îl va ierta".

×
Subiecte în articol: stiri