x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Petrolul Ploieşti şi-a inaugurat noul stadion cu muzică de operă şi Hagi în teren

Petrolul Ploieşti şi-a inaugurat noul stadion cu muzică de operă şi Hagi în teren

24 Sep 2011   •   06:36

Demolat in 2010, stadionul Ilie Oana a fost redat fotbalului intr-o noua infatisare vineri seara, in prezenta a 15.000 de oameni. Noul stadion al Ploiestiului este prima arena ecologica din Romania, si, tot in premiera la un asemenea eveniment, la inaugurare pe scena amplasata la tribuna a II-a s-a cantat muzica de opera.

Seara a fost deschisa de tenorul Vlad Mirita, care a intonat imnul Romaniei, si a continuat cu imnul Petrolului, compus de George Nicolescu.

Primul meci a apartinut fostelor glorii. O selectionala nationala, care i-a avut in componenta printre altii pe Hagi, Gh.Popescu, Prodan, V.Moldovan, Bumbescu a intalnit o echipa a fostelor glorii petroliste din anii '90. Tricolorii au invins cu 4-3 (goluri V.Moldovan - 3, M.Ivan), dar primul gol a apartinut fostului petrolist Zmoleanu, ceilalti marcatori ai gazdelor fiind Rachita (penalti) si Grama.

Partida a fost urmata de un recital al tenorului Vlad Mirita si de prezentarea oficiala a lotului echipei FC Petrolul. Intre invitatii galei s-au aflat Nadia Comaneci, Ilie Nastase si Ion Tiriac.

"Am venit cu placere la o seara minunata aici la Ploiesti, iar publicul a fost pe masura. Ca sportiv, multumesc celor care au facut posibila aparitia acestui stadion. Totul a fost la inaltime aici, sper ca si echipa sa-i bucure pe fanii din Ploiesti. Usor-usor, mergem si din acest punct de vedere spre Europa", a declarat Gheorghe Hagi.

Gheorghe Popescu a afirmat ca Petrolul Ploiesti merita felicitati pentru ce au facut: "E important acum ca oamenii sa ramana alaturi de echipa. M-a surprins placut stadionul, avem nevoie si de alte asemenea arene in tara".

Primul joc oficial pe noua arena va avea loc duminica, de la 21:30, intre Petrolul si Dinamo.

×