x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă are de primit daune de 7 milioane de euro de la Mititelu

Piţurcă are de primit daune de 7 milioane de euro de la Mititelu

11 Mar 2011   •   12:03
Piţurcă are de primit daune de 7 milioane de euro de la Mititelu
Sursa foto: /Intact Images
155842-mititelu-piturca-intact-images-20090817101021009.jpg

Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a dat în această dimineaţă verdictul în procesul pe care Victor Piţurcă l-a intentat Universităţii Craiova. Tehnicianul solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale, însă membrii CNSL i-au admis doar în parte cererea.

Astfel, finanţatorul Ştiinţei trebuie să-i achite fostului manager 1,8 milioane de euro (prima de instalare), 5 milioane de euro (clauza de reziliere a contractului) şi încă 200.000 de euro (restanţe salariale). Oltenii se apară şi spun că l-au demis pe tehnician pentru că acesta nu şi-a respectat contractul: "Conform înţelegerii, el trebuia sa vireze nişte bani în contul clubului, dar nu a făcut-o. Aşa, am ajuns să fim în imposibilitatea de a-i plăti pe unii jucători".

Cazul a ajuns la Federaţie în urmă cu o săptămână, după ce comisiile LPF şi-au declinat competenţa.

Universitatea poate face recurs la decizia primită în această dimineaţă la Comisia de Recurs a FRF. Dacă şi această instanţă va decide că gruparea olteană trebuie să plătească daune, suma trebuie achitată în termen 30 de zile. Următorul pas ar fi neprogramarea, două situaţii similare ducând la retrogradare. Oltenii se pot adresa apoi la TAS.

Victor Piţurcă poate cere insolvenţa clubului în justiţie dacă nu-şi primeşte banii.

×