x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Plăţi de solidaritate UEFA în valoare de 1,5 milioane de euro pentru cluburile din România

Plăţi de solidaritate UEFA în valoare de 1,5 milioane de euro pentru cluburile din România

07 Mar 2022   •   18:30
Plăţi de solidaritate UEFA în valoare de 1,5 milioane de euro pentru cluburile din România

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul său oficial, că în perioada următoare va distribui plăţi de solidaritate UEFA în valoare de 1,5 milioane de euro către primele 20 de cluburi din România din topul clasificării academiilor.

"Conform principiului adoptat începând cu sezonul 2020-2021, Federaţia Română de Fotbal va distribui primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor suma provenită din plăţile de solidaritate UEFA. În fiecare an, forul continental alocă un procent de 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării ediţiilor precedente ale competiţiilor Liga Campionilor şi Europa League. Suma rezultată este distribuită asociaţiilor naţionale spre a fi direcţionată către cluburile profesioniste (condiţie obligatorie impusă de UEFA)", se menţionează pe site-ul citat.

Faţă de sezonul precedent, plăţile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%.

Suma de 1,5 milioane de euro distribuită de UEFA României în acest an va fi împărţită primelor 20 de cluburi profesioniste din clasificarea academiilor, indiferent de eşalon, cu obligativitatea ca banii să fie investiţi la nivel de copii şi juniori. 

×