x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Platini a vizitat Naţional Arena: “Stadion aveţi, vă mai trebuie echipă!”

Platini a vizitat Naţional Arena: “Stadion aveţi, vă mai trebuie echipă!”

de Dragos Stoica    |    14 Mai 2011   •   12:35
Platini a vizitat Naţional Arena: “Stadion aveţi, vă mai trebuie echipă!”
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele UEFA a făcut sâmbătă dimineaţă o vizită fulger la Bucureşti pentru a verifica stadiul lucrărilor de la noul stadion “Naţional”.

O jumătate de oră i-a fost suficientă lui Michel Platini că să se edifice asupra ritmului cu care merg lucrările de finalizare a noului stadion “Naţional”. Cu o întârziere de aproape două luni faţă de graficul iniţial, acum recunoscută oficial şi de autorităţi, arena promite totuşi să fie gata la jumătatea lunii iulie, cu aproximativ trei săptămâni înaintea inaugurării de gală contra Argentinei, de pe 10 august.

“Stadionul este o realizare de excepţie. Sunt bucuros că România şi Bucureştiul vor avea parte de aşa ceva, mai ales că această ţară avea nevoie de o asemenea arenă. Este un stadion de cinci stele, foarte modern, care va găzdui anul viitor o finală de Europa League. Acum aveţi un stadion superb, un sediu de federaţie la fel, dar vă mai trebuie echipă!”, a declarat râzând Platini, care s-a îndreptat apoi spre Belgrad, pentru a asista la finala Campionatului European de juniori.

Preşedintele UEFA a mai adăugat că peste două săptămâni va veni o nouă inspecţie din partea forului continental: “Nu este momentul să dau sfaturi constructorilor pentru că stadionul este aproape terminat. O echipă UEFA va veni la Bucureşti după finala de la Dublin pentru a pune la punct toate detaliile privind meciul de anul viitor”.

La rândul său, Mircea Sandu a precizat că nu se pune problema ca stadionul să nu fie gata la timp pentru meciul cu Messi şi Compania: „Sunt nişte întârzieri, dar partida cu Argentina nu este în pericol. Am găsit multă disponibilitate şi suport din partea Primăriei şi a constructorului pentru ca lucrurile să fie gata la timp. Am rezervat hoteluri de 3-5 stele pentru finala Europa League, urmând ca după finala de la Dublin o delegaţie a UEFA să decidă asupra lor. S-au identificat zonele de fan-fest. În apropiere se va construi o parcare de 2.000 de locuri. De asemenea, deoarece această arenă este situată aproape de centrul oraşului, există patru mijloace de transport cu care se poate ajunge. Avem metrou, autobuz, tramvai şi troleibuz, aşa că accesul este facil şi nu e nevoie ca lumea să vină cu maşina la stadion”.

La inspecţia efectuată de Michel Platini au mai luat parte Mario Lefkaritis, vicepreşedinte UEFA şi trezorier al forului european, Ionuţ Lupescu, Dumitru Dragomir şi primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu. „Vreau să-i asigur pe toţi românii că stadionul va fi gata la timp. Într-adevăr, există câteva întârzieri, dar vom termina lucrarea la termen. Toată finanţarea este asigurată şi toate plăţile sunt făcute la zi. Ca raport calitate-preţ, această arenă este printre cele mai ieftine din Europa. De acum înainte, colegii mei din Primărie care se ocupă de acest proiect practic se vor muta în următorele două luni la stadion, ca să se asigure că totul va fi în regulă”, a spus primarul Capitalei.

În acest moment, stadionul „Naţional” este finalizat în proporţie de peste 90%. Deşi termenul de predare a construcţiei este 31 mai, constructorii au admis că există câteva întârzieri, motiv pentru care în prezent se lucrează la foc continuu, 24 de ore din 24, inclusiv în weekend-uri. Structura de rezistenţă este terminată, cea metalică pentru acoperiş de asemenea, iar scaunele sunt montate aproape în totalitate. La interior, instalaţiile sunt executate în proporţie de 80%, fiind deja făcute racordurile la reţelele electrică şi de gaze. Gazonul urmează să fie pus la începutul lunii iulie, acestuia fiindu-i necesare numai zece zile pentru a se putea juca pe el.

×