x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Hagi, cu o mână pe titlu. Dinamo, cu un picior în A

Hagi, cu o mână pe titlu. Dinamo, cu un picior în A

de Adi Munteanu    |    19 Mai 2023   •   07:20
Hagi, cu o mână pe titlu. Dinamo, cu un picior în A

Niciodată de când a fost introdus sistemul cu play-off și play-out finalul  de campionat nu a fost atât de animat. Cele 6 echipe calificate în play-off au avut, toate, pretenții de participare în cupele europene.

Favorita a fost Farul, în virtutea poziției de lider la finalul sezonului regulat, însă mulți ar fi pariat tot pe CFR Cluj că va ieși campioană. Pe FCSB nu s-au înghesuit prea mulți să o vadă în lupta la titlu. Însă CFR s-a împotmolit și cum nu prevestea nimeni, titlul se joacă între Farul și FCSB, iar el poate fi tranșat chiar duminică, la Constanța, chiar între ele, în meci direct. În cazul unei victorii a Farului, echipa lui Hagi poate primi deja titlul la finalul meciului, pentru că, indiferent ce se va întâmpla în ultima etapă, ea nu mai poate fi ajunsă. Orice alt rezultat, însă, amână decernarea titlului până sâmbăta viitoare. 

Au mai rămas opt zile pentru două trofee. Titlul de campioană se poate tranșa încă de duminică, la Ovidiu. Totul este ca puștii lui Hagi să învingă vedetele lui Gigi Becali, însă le va lipsi cel mai bun jucător, Denis Alibec, autorul unei greșeli copilărești în meciul de la Craiova, când a încasat prostește cartonaș roșu, treabă care l-a suspendat exact pentru ultimele două etape, cu meciuri decisive, cu FCSB și CFR Cluj.

Hagi, cu titlul pe masă

Pentru meciul de duminică, FRF este pregătită chiar pentru festivitatea de premiere. În caz de victorie, Farul va primi trofeul și medaliile de campion chiar pe stadionul din Ovidiu, imediat după finalul meciului. În caz contrar, FRF va pregăti și al doilea set de medalii și un trofeu  duplicat. Unul va merge la Cluj, unul la București. 

Încrezător, Hagi este sigur de victoria „marinarilor” lui: „Suntem cei mai buni, suntem pe locul 1, am condus tot sezonul, este momentul nostru. Constanța merită acest titlu, copiii mei din echipă merită acest titlu, munca mea de ani de zile aici la Constanța merită acest titlu. Uitați-vă pe toate loturile echipelor naționale, de la juniori la echipa mare. Toate au majoritar jucători crescuți aici, la Ovidiu. Și ei merită acest titlu. Este o muncă laborioasă la toate nivelurile”.

Gigi Becali e liniștit de absența lui Alibec

În timp ce Farul nu va avea pe teren cel mai bun jucător, Alibec, FCSB are întreg lotul la dispoziție, în frunte cu Florinel Coman, care este în mare formă în acest final de sezon. A fost decisiv în play-off și lui i se datorează poziția actuală din clasament, la doar un punct în spatele Farului. De asemenea, în formă mai sunt și Olaru și Șut, arătând și ei o poftă de joc pe care n-au mai văzut-o de ceva vreme. În aceste condiții, optimismul patronului pare justificat. Însă în cazul unei victorii la Constanța, va fi la mâna Rapidului în ultima etapă, echipă care-și va vinde foarte scump pielea. Suporterii nu vor în niciun chip ca FCSB să fie campioană în urma unui meci cu Rapid fix în anul în care giuleștenii sărbătoresc 100 de ani de existență.

CFR și Universitatea Craiova așteaptă finala Cupei

Ieșite din calcule pentru titlul de campioană, CFR și CSU Craiova au obiectiv locul 3, calificabil pentru cupele europene. Însă trebuie să aștepte și finala Cupei României, dintre Sepsi și U Cluj. În caz că Sepsi își va apăra trofeul câștigat anul trecut, fie  CFR, fie CSU Craiova, cea care se va clasa pe locul 4, este direct exclusă din Europa. Dacă va cuceri cupa U Cluj, locul 4 devine eligibil, însă va juca baraj cu câștigătoarea celuilalt baraj din play-out, cu FCU Craiova 1948 sau FC Voluntari. 

 

Cea mai mare palmă pentru un rapidist este ca FCSB să ia titlul în urma unui meci cu noi. Ar fi o mare rușine să-i facem noi campioni. Aș muri de rușine. Sper să nu se întâmple așa ceva.

Marius Șumudică, fost jucător și antrenor la Rapid

 

Marele absent, Denis Alibec, regretă gestul prostesc din meciul de la Craiova, însă este convins că mai tinerii lui colegi vor învinge duminică și fără el pe teren 

 

Hagi este în fața celui de-al doilea titlu de campion ca antrenor

 

Toate speranțele lui Gigi Becali se leagă de Florinel Coman și de forma lui din ultimul timp

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: final campionat cupe europene