x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Procedura de vot la alegerile FRF din 5 martie

Procedura de vot la alegerile FRF din 5 martie

20 Feb 2014   •   10:35
Procedura de vot la alegerile FRF din 5 martie

Federaţia Română de Fotbal a anunţat procedura de alegere a preşedintelui său, cu prilejul Adunării Generale din data de 5 martie, la care opt candidaţi s-au înscris în cursă.

Noul preşedinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obţine jumătate plus unu dintre voturile membrilor afiliaţi exprimate şi validate. în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu se va impune din primul tur, preşedinte al FRF va fi ales după turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite.

FRF precizează că la Adunarea Generala a FRF care va avea loc miercuri 5 martie 2014, cu începere de la ora 10,00, în sala Nicolae Dobrin de la Casa Fotbalului, mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegaţie.

Şedinţa va fi condusă de preşedintele FRF în funcţie, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-şi susţină discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componenţa Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un preşedinte, precizează FRF. Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conţinând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin preşedintele său, va anunţa numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaţilor membrilor afiliaţi, se va face apelul nominal al membrilor afiliaţi şi fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare cu 'mandatul' care i-a fost înmânat cu ocazia efectuării prezenţei la Adunarea Generală, înainte de intrarea în sala. "Mandatul" fiecărui delegat se va ştampila de Comisia de validare a voturilor, după care i se va înmâna un buletin de vot.

Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaţilor propuşi de membrii afiliaţi la funcţia de preşedinte FRF. "După primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa în una dintre cele doua cabine de vot, instalate în spatele Prezidiului, unde, în secret, va proceda la exprimarea opţiunii sale, prin ştergerea cu o linie a candidaţilor pe care nu va dori să-i voteze, lăsând neşters numai numele candidatului pe care îl vor prefera. După această operaţiune, va împături buletinul de vot, va ieşi din cabina de vot şi va introduce buletinul în urna transparenta, aflata pe masa Prezidiului Adunării", se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Vor fi anulate buletinele de vot în care nu a fost şters numele niciunui candidat, dacă toate numele candidaţilor au fost şterse sau dacă au fost adăugate numele altor candidaţi decât ale celor înscrişi iniţial pe buletinul de vot. Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat şi se va proceda la o nouă votare.

După deschiderea urnei şi numărarea voturilor valabil exprimate şi a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit şi semnat de toţi membrii comisiei. Va fi declarat ales în funcţia de preşedinte al FRF candidatul care va obţine majoritatea absolută (jumătate plus unu) a voturilor exprimate şi validate. Nu vor fi luate în calcul buletinele de vot anulate.

×
Subiecte în articol: alegeri frf