Prin intermediul unui comunicat de presa, Mircea Sandu i-a zadarnicit planurile sefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, care voia ca forul condus de el sa fie independent. Mai mult, CCA le-a cerut arbitrilor romani sa se planga de tratamentul la care sunt supusi in tara in fata tuturor prietenilor arbitri din strainatate. 'Sa nu credeti ca arbitrii romani n-au prieteni prin strainatate. Au foarte multi prieteni arbitri chiar! O sa vedeti ca, in cazul in care se vor cere arbitri straini, nimeni n-o sa vrea sa trimita', a spus Craciunescu.
In plus, forul condus de fostul mare arbitru vrea sa expedieze faxuri catre toate comisiile de arbitri din Europa, prin care sa solicite un raspuns negativ in cazul in care FRF va decide sa aduca arbitri straini. De partea cealalta, Federatia Romana de Fotbal sustine ca, in conformitate cu statutul FIFA, Comisia Centrala a Arbitrilor are obligatia de a se supune deciziilor Comitetului Executiv al FRF. Regulamentul FIFA privind organizarea arbitrajului in cadrul Asociatiilor membre FIFA stipuleaza la articolul 3, alin. 1 si 2 urmatoarele: Fiecare Asociatie membru FIFA este obligata sa infiinteze o comisie de arbitri, direct subordonata Asociatiei membru in cauza, conform articolului 13, alin. 1, litera e, a statutului FIFA. Comisia de Arbitri trebuie sa fie parte integranta a structurilor Asociatiei membru.
Organizarea, regulamentele si dezvoltarea arbitrajului trebuie sa se afle sub controlul exclusiv al Asociatiei membru, neputand sa cada in nici o circumstanta supervizarii sau controlului altor organisme, cum ar fi Ligile, Sindicatele sau Guvernele, incluzand Parlamentul sau alte autoritati al statului. Ion Craciunescu declarase ca decizia Adunarii Generale Extraordinare a LPF, de a solicita arbitri straini in cazul in care cei romani vor face greseli in primele cinci etape, este practic nula, deoarece nu va accepta aducerea acestora.