x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Război la FCSB. Edi Iordănescu a plecat. Gigi Becali: Nici prin gând nu mi-a trecut că va pleca. M-a luat prin surprindere

Război la FCSB. Edi Iordănescu a plecat. Gigi Becali: Nici prin gând nu mi-a trecut că va pleca. M-a luat prin surprindere

14 Noi 2021   •   16:33
Război la FCSB. Edi Iordănescu a plecat. Gigi Becali: Nici prin gând nu mi-a trecut că va pleca. M-a luat prin surprindere
Sursa foto: Hepta

UPDATE FCSB a anunțat despărțirea de anrtrenorul Edi Iordănescu.

"FCSB anunţă că a ajuns la un acord cu Edward Iordănescu pentru încetarea contractului, fără pretenţii financiare din partea niciuneia dintre părţi. Echipa noastră a obţinut, cu tehnicianul în vârstă de 43 de ani pe bancă, un număr de şapte victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în Liga 1, precum şi calificarea în optimile de finală ale Cupei României. Clubul nostru îi mulţumeşte pentru implicarea şi efortul depus în conducerea echipei şi îi doreşte mult succes în continuare!", a precizat gruparea bucureşteană.

Stire initiala Edi Iordănescu a plecat de la FCSB, deși echipa traversa un moment foarte bun, având 7 victorii și un egal în Liga 1. Antrenorul a fost deranjat de criticile primite în ultima perioadă din partea patronului Gigi Becali. A fost pus la zid după o remiza cu Voluntari, în condițiile în care echipa abia trecuse peste criza Covid. 

Iordănescu și Becali au ajuns la un acord pentru rezilierea de comun acord a contractului, potrivit Fanatik.

„Ne-am înțeles. A zis că nu vrea nimic în plus. Doar munca lui. Am vrut să-i dau banii și pe luna decembrie, dar nu a vrut. Am vrut să-i dau banii până la finalul contractului, dar nu a acceptat”, a declarat patronul din Pipera pentru Gsp

Finanțatorul FCSB a reușit să scape de antrenor fără să plătească clauza de reziliere de 500.000 euro.

„Nu mă așteptam la așa ceva... Nici prin gând nu mi-a trecut că va pleca. M-a luat prin surprindere. O să vedem”, a spus Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.

Edi Iordănescu, mesaj după atacul lui Becali de azi: „M-am trezit într-un moment neplăcut fără să fiu pregătit”

Tehnicianul a postat pe Facebook un mesaj, la câteva minute după intervenția lui Becali, și a spus că nu vrea să mai comenteze acest subiect.

În plus, aceasta a vorbit și despre MM Stoica, managerul general, despre care a spus că i-a fost alături încă de la început.

„Salut. Vă rog frumos să înțelegeți că nu mai pot comenta, nu pot, din păcate, răspunde nici la mesaje. Vă mulțumesc pentru interes și susținere, dar tot ce am avut de spus am făcut-o în postarea de ieri. 

De aici, eu mă opresc cel puțin o perioadă din a face aprecieri și comentarii publice. În final, tot ce contează sunt interesul echipei și liniștea necesară. Cu sau fără mine. 

Intențiile mele au fost din prima zi exclusiv constructive și m-am trezit efectiv în acest moment neplăcut fără să fiu pregătit pentru asta. Focusul meu a fost total pentru echipa. 

O singură mențiune. Pe MM Stoica eu l-am simțit toată perioada extrem de motivat, de implicat, aproape de mine și echipa și a făcut eforturi permanente pentru a ajuta la buna colaborare între mine și club/patron. Pentru asta îi mulțumesc public și subliniez faptul că el nu a știut de schimbul de notificări și propunerea de încetare de comun acord. Cel puțin nu în prima fază, atunci când s-a exprimat public”, a scris Edi Iordănescu.

Gigi Becali: „El a cerut propunerea de reziliere, nu noi”

Patronul de la FCSB spune că Edi Iordănescu a fost, de fapt, cel care a solicitat primul încheierea raporturilor contractuale.

„Nu, nu este adevărat. El a trimis o hârtie la club, la Argăseală, ceva de clauze, tâmpenii. Eu am spus doar că nu jucăm bine, că nu-mi convine jocul. Am spus tot timpul că încă am încredere în el. Apoi i-am spus: «Cum să mai stai în casa omului, dacă tu trimiți hârtii cu amenințări?». El a cerut o propunere (de reziliere), nu noi. Doamne, miluiește! Abia aștept să scap. 

Eu nu am cerut nicio reziliere. I-am spus că propunerea mea să-i mai dăm salariile până la final și să-și ia banii. Eu am dat curs propunerii venite de la el. Eu nu m-am opus. M-am întâlnit cu el la mine, iar el trimite hârtie, prin avocați, la Argăseală” a declarat Gigi Becali, în cadrul emisiunii „Digi Sport Matinal”.

 

Edi Iordănescu: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Edi Iordănescu, antrenorul roș-albaștrilor, a anunțat sâmbătă seară pe contul personal de Facebook că i-a fost solicitată rezilierea amiabilă a contractului cu FCSB!

”1. Am venit la Fcsb pt performanta, pt ca am simtit ca sunt dorit cu adevarat si pt ca am primit promisiuni concrete de sustinere si independenta profesionala. Dar mai mult decat orice am venit pt suporteri si pt grupul de jucatori in care am avut mereu incredere totala.

2. Din prima zi am incercat sa construiesc in vestiar si in jurul echipei um mediu foarte corect, profesionist, de munca, seriozitate si disciplina. Am vrut sa construim o mentalitate solida si competitiva care sa ne duca spre progres si indeplinirea obiectivelor. Dar asta inseamna timp, etape si foarte multa munca. Inainte insa sa inveti sa castigi, trebuie sa inveti sa nu mai pierzi, sa nu accepti sa mai pierzi, sa dai totul pe teren si sa te pui in slujba echipei, sa lupti pana in ultima clipa. Sa dai totul pt echipa si suporterii ei.

3. Nu am in contract o clauza pt spectaculozitate, am pt eficienta, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a aratat ca asa se castiga campionate. Imi asum ca am cerut mereu echipei sa sacrifice spectacolul pt rezultat. La diferenta de puncte la care am preluat echipa, orice altceva insemna inconstienta.

4. Sunt multumit de parcurs, foarte multumit de cum au raspuns baietii pana acum in activitatea zilnica a echipei, implicarea lor a fost totala. Atitudinea a fost corecta si pt asta le sunt recunoscator. E adevarat ca putem mult mai mult, dar asta cere rabdare. Si daca in trecutul apropiat nu s-a mai facut performanta, inseamna ca au fost si lucruri care nu au functionat asa cum trebuie. Eu nu pot in 2 luni jumatate sa schimb obiceiuri si deprinderi de ani de zile. Daca lucrurile functionau, cu siguranta ca ca nu mai eram apelat.

5. Cat voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice in vor apartine in exclusivitate, nu pt ca eu sunt stapan pe banii cuiva, ci pt ca sunt antrenor profesionist si pt ca asa ne-a fost intelegerea, dar daca continuam sa ne analizam in presa problemele si sa cream tensiuni, nu facem decat sa compromitem sansele pt obiectiv si sa generam tensiuni inutile. Nu am venit sa iau locul nimanui pe scena, ci sa antrenez echipa.

6. In ultima perioada am vazut o alta stare de spirit in vestiar si la antrenamente, unitate, am vazut jucatorii si oamenii din jurul echipei venind cu zambetul pe buze la program, am vazut ca incep sa se lege prietenii printre baieti, am vazut placere si preocupare pt munca si progres, am vazut alta responsabilitate si efort la jocuri , am vazut baietii cantand dupa victorii in autocar in drum spre casa si multe alte semne clare care ne-au aratat ca suntem pe drumul bun si se naste o echipa frumoasa. Toate lucrurile astea ne dau putere si incredere.

7. Recunosc ca am fost foarte suparat si dezamagit de subiectele din ultimele zile din spatiul public, am fost si surprins de pozitiile constante si critice ale patronului si toate astea in contextul in care am facut 22 de puncte din 24 posibile si am produs 8 victorii si 1 egal in ultimele 9 jocuri. Nimic nu ma facea sa ma gandesc la asa ceva. E adevarat ca sunt si eu de parere ca patronul unui club are tot dreptul sa iasa in public, sa declare ce doreste, ce gandeste, ce vede. Totusi nu inteleg cum zile la rand se poate discuta in spatiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite intr-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze si nu caut alibiuri. Sunt constient ca scuzele si alibiurile nu ne ajuta la progres, dar de ce mi-ar trebui alibiuri cand echipa a castigat toate jocurile!? Eu spun fapte: am venit in plin campionat si fara sa fiu implicat deloc in selectia de vara si fara sa am posibilitatea unei pregatiri centralizate care ar fi putut sa ma ajute sa dau o baza solida fizic, tehnic si in mod special tactic. Dar mi-am asumat asta cand am venit. Nu mi-am asumat insa ca la 2 zile dupa ce am venit s-a vandut Morutan, ca la primul joc s-a accidentat Coman si nu-l avem de 3 luni, ca la al 2-lea joc s-a accidentat si Tanase, apoi Tavi Popescu, Sut, Serban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu, etc. De cand am venit nu am avut 1 antrenament macar cu 75% din lot. Am avut in mod constant cate 14-15 jucatori la antrenamente si am adus mereu juniori ca sa ne completam la numar. Apoi ne-a lovit covidul si ne-a pus efectiv la pamant. Aveam 9-10 jucatori de camp la antrenamente, alti 10 prin camere izolati 2 saptamani, eu si intreg stafful la fel acasa si am condus antrenamentele prin telefon. Nu cred ca mai e cazul sa vb de ce inseamna sa stai inchis ca sportiv intr-o camera 14 zile. Ne-am prezentat la joc oficial in 13 jucatori si noi mai vorbim de estetica!? Nu am putut macar o data sa lucram cum trebuie la organizarea de joc si totul s-a adaptat la situatie si nr de jucatori. Inclusiv in pauzele pt jocurile echipelor nationale am avut cate 7-8 jucatori plecati. Pauze in care puteam regla multe detalii. Vorbim de relatii de joc !? Cum sa le facem!? Prin zoom!?

8. Concluzia este ca mi s-a propus din partea clubului/patronului incetarea de comun acord a colaborarii. Din ce am inteles calitatea jocului reprezinta nemultumirea patronului. Feeling-ul meu este ca domnia sa doreste sa se ocupe personal in exclusivitate de echipa. Este dreptul dansului, chiar daca pt mine este dezamagitor, fiindca am fost adus cu insistente si promisiuni si am venit din calitatea de antrenor campion al Romaniei. Pt echipa si suporteri, pt mine si stafful meu, pt cariera mea, eu nu doresc aceasta despartire. Nu am venit pt 3 luni, dar tinand cont de faptul ca nu rezultatele primeaza in evaluarea mea si a muncii mele, totul pare lipsit de speranta si fara perspectiva. Ultimul lucru pe care il doresc este sa sufere echipa din cauza acestei situatii. In conditiile astea raspund public acestei propuneri si spun ca nu doresc sa-mi dau acordul pt incetarea colaborarii decat intr-un singur caz. Incetarea unilaterala din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere pt ca patronul a spus oricum ca asta nu este o problema, iar eu promit ca a doua zi dupa ce acei bani au intrat in contul meu, toti vor fi directionati catre donatii, cu acte doveditoare. Vor merge catre copii si oameni in varsta. Nu am venit pt bani, am venit pt clubul pe care il iubesc si daca acum nu joaca spectaculos echipa, probabil juca mai bine inainte cu Karagandy sau Rapid. Daca nici aceasta solutie nu este acceptata, atunci il rog sa recunoasca public ca nu ma mai doreste pt ca vrea sa decida tot la echipa si nu are legatura cu rezultatele si putem inceta colaborarea. Sunt antrenor tanar, inca la inceput de drum, imi doresc sa merg sa antrenez in viitor in strainatate si macar in acest fel pot explica celor care ma intreaba de ce am plecat dupa numai 3 luni si dupa un parcurs aproape perfect. Ps. Orice se va intampla, garantez ca nu o sa zic nici macar un cuvant urat de club, de patron sau de locul si oamenii unde si cu care am muncit, asa cum am procedat peste tot unde am activat”.

 

 

×
Subiecte în articol: gigi becali EDI IORDANESCU