x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Reghecampf crede că oltenii îşi vor rezolva problemele: “Vom lua licenţa”

Reghecampf crede că oltenii îşi vor rezolva problemele: “Vom lua licenţa”

de Dragos Stoica    |    17 Ian 2011   •   20:33
Reghecampf crede că oltenii îşi vor rezolva problemele: “Vom lua licenţa”
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

146976-intact-images-gazeta-sporturilor20100914133103004.jpgDupă ce în 2010 s-a aflat câteva etape pe banca oltenilor, Laurenţiu Reghecampf încearcă acum să ajute echipa din Bănie ca manager sportiv. De ce speră că deficitul financiar al Craiovei va fi acoperit şi că echipa va trece de impasul din prezent, în interviul de mai jos.

 

• Jurnalul Naţional: A surprins revenirea ta la Craiova. Cum te-a convins Adrian Mititelu să i te alături în acest moment?

Am o relaţie foarte apropiată cu patronul echipei, aşa că atunci când m-a sunat şi m-a rugat să-l ajut, n-am stat pe gânduri. Mi-a spus că traversează o perioadă grea şi că are nevoie de oameni de încredere, iar eu am venit lângă el. În plus, voiam să am şi altă perspectivă asupra muncii din cadrul unui club.

 

• Care sunt atribuţiile tale, ca manager sportiv?

Trebuie să fac legătura între antrenor, conducerea executivă şi Adrian Mititelu. Mă voi ocupa ca echipei să nu-i lipsească nimic în programul zilnic, voi discuta mereu cu Nicolo Napoli despre ce are nevoie. În afara acestor lucruri, voi încerca să am câteva întâlniri cu Primăria, cu Consiliile Local şi Judeţean, cu toate autorităţile, să vedem dacă echipa de fotbal poate fi ajutată mai mult. Este o muncă care îmi place.

 

• Finanţele clubului sunt epuizate. Ce şanse sunt să ia Craiova licenţa pentru sezonul viitor?

Este o problemă serioasă cu licenţierea. Am vorbit cu Adrian Mititelu şi sperăm ca până la 31 martie să putem să plătim datoriile pe care le avem. Patronul îşi doreşte enorm să rezolve acest lucru. Sigur, asta mai depinde şi de factori externi, de afacerile sale, însă sunt şanse reale ca clubul să-şi revină din punct de vedere financiar în perioada următoare.

 

• Stanca, Dorel Stoica, Alex Piţurcă, Iliev, Gargorov, David Lopes, Dilevski, Ciucă, Wobay. Aceasta este lista completă a jucătorilor care vor pleca?

Nu cred că vor pleca toţi. Sunt câţiva fotbalişti care într-adevăr nu vor continua la Craiova, dar nu cred că Ciucă va pleca, de exemplu. De asemenea, eu sper ca Iliev şi Gargorov să rămână la Craiova. Am avut o întâlnire cu ei, sunt doi băieţi speciali, care au înţeles că Universitatea traversează acum o perioadă mai grea şi au spus că nu-şi vor rezilia contractele.

 

• Dacă apare o nouă echipă în Craiova?

Sincer? Eu cred că e benefic pentru fotbalul românesc să fie create echipe noi, nu doar să se desfiinţeze. În acelaşi timp, oamenii trebuie să fie conştienţi că Universitatea Craiova este cea de aici, nu alta. N-am avut încă nici o întâlnire cu suporterii, pentru că acum lumea e cu nervii la pământ şi nu cred că ar fi oportună o discuţie într-un asemenea moment. Dar când lucrurile se vor mai calma, eu voi fi disponibil pentru dialog. Lumea trebuie să înţeleagă că “Ştiinţa” nu va muri şi că toţi care suntem acum aici facem eforturi să trecem de impasul în care ne aflăm.

×
Subiecte în articol: fotbal intern