x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România încheie cu zâmbetul pe buze anul fotbalistic 2012: 2-1 cu Belgia

România încheie cu zâmbetul pe buze anul fotbalistic 2012: 2-1 cu Belgia

14 Noi 2012   •   23:04
România încheie cu zâmbetul pe buze anul fotbalistic 2012: 2-1 cu Belgia
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP

România a încheiat anul 2012 cu o victorie mare, chiar dacă obţinută la capătul unui meci amical, învingând cu 2-1 una din cele mai valoroase naţionale europene ale momentului, Belgia.

"Diavolii roşii" au început în stil de mare echipă, dominând categoric prima jumătate de oră, interval în care au şi deschis scorul, prin Benteke (23), ratând alte câteva bune situaţii de gol.

A venit însă reuşita de excepţie a lui Maxim, fotbalistul de la Pandurii, titularizat surprinzător de Pţurcă, marcând în minutul 32 cu un şut excepţional, la colţul lung, din afara careului.

După acel moment, Belgia a devenit aproape de nerecunoscut, tricolorii dominând aproape categoric prima jumătate a reprizei secunde. Golul de 2-1 a venit, în aceste condiţii, aproape firesc, chiar dacă s-a produs după un penalty transformat de Torje, dar acordat aproape gratuit de italianul Bergonzi, pentru un presupus henţ în careu.

Din păcate, în ultimul sfert de oră, românii au făcut clasicul şi păgubosul pas în spate, fiind supuşi unei presiuni constante şi aproape sufocante în ultimele minute, în care doar şansa a făcut ca victoria să ne aparţină.

×