x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Românii au ratat finala CM

Românii au ratat finala CM

de Delia Gomoescu    |    10 Noi 2010   •   00:00
Românii au ratat finala CM
Sursa foto: /AFP/Mediafax

Echipa de sabie a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu şi Florin Zalomir, pregătită de Mihai Covaliu, a ratat ieri calificarea în finală la Campionatele Mondiale de scrimă de la Paris. În semifinale, România a cedat, 32-45, în faţa reprezentativei Rusiei. Meciul a fost destul de echilibrat în primele runde, pentru ca ulterior ex-sovieticii să se distanţeze decisiv.

În optimile de finală, românii trecuseră cu scorul de 45-32 de formaţia Tunisiei, iar în sferturi, Rareş Dumitrescu & Co. s-au confruntat cu Germania, reuşind să se impună cu 45-42 după o luptă strânsă. "Tricolorii", campioni mondiali en-titre după succesul de anul trecut din Turcia, au rămas însă în cărţi pentru medaliile de bronz. În finala mică, România a întâlnit aseară selecţionata Belarusului, învinsă cu 45-25 de Italia, în cea de-a doua semifinală. Finala mare şi-au disputat-o Italia cu Rusia.

Delegaţia României are deja o medalie de bronz la Mondialele de la Paris, cucerită sâmbătă, în prima zi a competiţiei, de Cosmin Hănceanu. Sabrerul român a pierdut în semifinale, 10-15 în faţa sud-coreanului Young Woo Won, însă conform regulamentului avea deja asigurat locul al treilea. Campionatele Mondiale, care se desfăşoară la Grand Palis, se termină pe 13 noiembrie, până atunci urmând să se desfăşoare competiţiile pe echipe la floretă şi la sabie.

×
Subiecte în articol: stiri