x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu îi sfătuieşte pe fotbalişti să accepte reduceri salariale pentru a nu ajunge şomeri

Sandu îi sfătuieşte pe fotbalişti să accepte reduceri salariale pentru a nu ajunge şomeri

14 Dec 2010   •   16:28
Sandu îi sfătuieşte pe fotbalişti să accepte reduceri salariale pentru a nu ajunge şomeri
Sursa foto: /Intact Images

142473-.jpgPreşedintele FRF, Mircea Sandu, i-a sfătuit pe fotbaliştii prezenţi la reuniunea organizată de AFAN să accepte micşorările salariale până când România va ieşi din criză, pentru a nu falimenta cluburile şi pentru a nu ajunge şomeri.

"Suntem un stat care ne-am apropiat de faliment, iar fotbalul, făcând parte din această societate, o duce tot mai greu. Şi noi vom fi obligaţi, măcar pentru echipele care joacă în cupele europene să respectăm aceste prevederi ale fair-play-ului financiar. Vor dispărea cluburi, iar în aceste condiţii, dumneavoastră veţi deveni şomeri. Până atunci pot să vă dau un sfat, iar dacă cluburile tot nu vă plătesc cu lunile, poate vă gândiţi la o renegociere, cu avocatul lângă dumneavoastră. Vă puteţi renegocia contractul pe o periadă determinată, un an sau până când e prevăzut ca România să iasă din criză. Puteţi accepta să vi se reduca salariul. Pentru că dacă cluburile nu vor mai fi programate în campionat din cauza datoriilor, puteţi rămâne şomeri. Trebuie să fiţi foarte atenţi la paşii pe care îi faceţi", a declarat Sandu.

Pe fotbaliştii care se apropie de finalul carierei, şeful FRF le-a sugerat să urmeze cursuri de reconversie profesională. "Sunt foarte multe probleme pe care fotbaliştii le lansează, atât direct, cât şi prin intermediul AFAN-ului. Fotbaliştii trebuie să accepte reconversia profesională. Această problemă pe care o recomandă AFAN, aceea de a urma nişte cursuri de specializare în management sportiv, în kinetoterapie, în masaje, în directorat sportiv sau altele, este o şansă care li se oferă fotbaliştilor. În momentul în care nu veţi mai juca fotbal, nu vă mai bagă nimeni în seamă. Trebuie să faceţi ceva pentru a găsi soluţia activităţii ulterioare", a spus Sandu la reuniune.

Oficialul FRF a acuzat totodată lipsa de preocupare a cluburilor de fotbal pentru grupele de copii şi juniori: "Suntem foarte prost clasaţi în Europa ca număr de sportivi. Aceeaşi situaţie este şi la numărul de fotbalişti, pentru că avem 120.000 de jucători legitimaţi, iar vreo 400.000 sunt inregistraţi, dacă vorbim şi despre sportul de masă. Suntem între codaşele Europei. Dacă în ţările din vestul Europei există cam 3-4 juniori la un senior, la noi este invers şi inacceptabil, avem 3 seniori la un junior".

×