x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se știu optimile din Cupa României! FCSB are meci greu

Se știu optimile din Cupa României! FCSB are meci greu

02 Noi 2017   •   11:26
Se știu optimile din Cupa României! FCSB are meci greu

Meciurile ACS Poli Timişoara - FCSB şi FC Botoşani - FC Viitorul Constanţa ţin capul de afiş al optimilor de finală ale Cupei României la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi la Casa Fotbalului.

Un duel de tradiţie este cel dintre ''U'' Cluj şi Dinamo. Astra Giurgiu, finalista ediţiei trecute, va întâlni echipa de ligă secundă Chindia Târgovişte. CS Universitatea Craiova, formaţie aflată pe locul al treilea în clasamentul Ligii I, va juca şi ea contra unei formaţii de eşalon secund, CS Afumaţi.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în zilele de 28, 29 şi 30 noiembrie, cu începere de la ora 13,30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior.

Jocurile din optimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza optimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Programul optimilor:
Universitatea Cluj (III) - Dinamo Bucureşti (I)
Chindia Târgovişte (II) - Astra Giurgiu (I)
FC Botoşani (I) - FC Viitorul Constanţa (I)
CS Afumaţi (II) - CS Universitatea Craiova (I)
CS Mioveni (II) - Gaz Metan Mediaş (I)
Unirea Slobozia (III) - CSM Politehnica Iaşi (I)
ACS Poli Timişoara (I) - FCSB (I)
AFC Hermannstadt (II) - SC Juventus Bucureşti (I)
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: fcsb cupa romaniei