x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Seară de coşmar pentru Zenga

Seară de coşmar pentru Zenga

de Mihai Igirosanu    |    27 Aug 2010   •   00:00
Seară de coşmar pentru Zenga

Un banal meci din campionatul Arabiei Saudite a fost la un pas de a se încheia tragic pentru antrenorul italian Walter Zenga. În prelungirile partidei din deplasare, cu Al Taawon, echipă pregătită de Gheorghe Mulţescu, tehnicianul italian a fost la un pas să-şi piardă vederea din cauza unei petarde care a explodat chiar lângă el.

Era minutul 90+3 al confruntării, când formaţia lui Zenga, Al Nasr tocmai prelua conducerea cu 2-1, după ce reuşise să egaleze în minutul 91. Atunci, o petardă aruncată din sectorul suporterilor echipei sale l-a culcat pe Walter la pământ, aproape inconştient. "Centralul" Abass a întrerupt meciul până ce medicii i-au acordat lui Zenga primul ajutor şi l-au transportat la vestiar. În timp ce antrenorul se afla la vestiare sub supravegherea medicilor, jocul s-a reluat, iar echipa lui Mulţescu a egalat în minutul 90+5, într-un final tensionat în care un jucător al gazdelor a văzut şi cartonaşul roşu. În cele din urmă, deşi şi-a revenit din leşin doar la vestiare, Zenga s-a ales cu câteva probleme la timpan. Titulari la Al Nasr au fost internaţionalii Ovidiu Petre şi Răzvan Cociş, dar şi fostul fundaş al defunctei FC Naţional, australianul John McKain.


Gollazo, Rădoi
În aceeaşi etapă, Mirel Rădoi a deschis scorul în partida pe care formaţia sa, Al Hilal Riyad, a câştigat-o, pe teren propriu, cu 5-1, în faţa celor de la Al Faisaly Harmah. Rădoi a înscris în minutul 59, printr-un şut senzaţional, de la circa 20 de metri, direct în vinclu. După trei etape, lider în Arabia Saudită este echipa lui Mirel Rădoi, Al Hilal, cu maximum de puncte, 9. Trupa lui Zenga se află pe locul 4, cu 7 puncte, iar echipa lui Mulţescu, Al Taawon, pe locul 6, cu 4 puncte.

×
Subiecte în articol: stiri