x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Stadionul Maracana va fi închis trei ani pentru renovare

Stadionul Maracana va fi închis trei ani pentru renovare

07 Sep 2010   •   00:00
Stadionul Maracana va fi închis trei ani pentru renovare
Sursa foto: /Reuters

Stadionul Maracana din Rio de Janeiro şi-a închis porţile timp de aproape trei ani, pentru a fi renovat în vederea găzduirii Cupei Confederaţiilor din 2013 şi a Cupei Mondiale din 2014, informează AFP.

Lucrările au început de mai mult timp şi au fost accelerate la finalul lunii august, când s-a demontat nivelul superior al tribunelor, unde se aflau 25.000 de scaune.

La finalul lucrărilor, capacitatea stadionului va fi redusă cu 5.000 de locuri la nivelul de bază, unde vor putea avea acces 83.000 de spectatori.

Costurile renovării sunt estimate la 400 milioane de dolari (aproximativ 310 milioane de euro).

Au fost deja înregistrate întârzieri în graficul lucrărilor, însă guvernul din Rio garantează finalizarea şantierului la timp. Conform calendarului stabilit de către autorităţile oraşului, stadionul ar trebui să fie funcţional în decembrie 2012 şi deschis în 2013.

Stadionul Maracana, inaugurat în anul 1950, a fost închis duminică, după meciul Flamengo-Santos (scor 0-0), contând pentru etapa a 19-a a campionatului brazilian.

Până în 2013, echipele care foloseau acest stadion, ca Flamengo sau Fluminense, trebuie să îşi dispute partidele de pe teren propriu pe alte arene.

Vineri, Maracana va primi vizita secretarului general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Jerome Valcke. Francezul soseşte, marţi, în Brazilia, pentru a superviza lucrările de construcţie şi de modernizare a stadioanelor care vor găzdui meciuri la turneul final al Cupei Mondiale din 2014.

×
Subiecte în articol: stiri