x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua a scăpat de suspendare! Va juca în Champions League!

Steaua a scăpat de suspendare! Va juca în Champions League!

de Mihai Igirosanu    |    25 Iun 2013   •   19:17
Steaua a scăpat de suspendare! Va juca în Champions League!
Sancţiunea UEFA: “Un an cu suspendare. În cazul unei recidive, suspendarea se activează imediat”
Aşteptarea chinuitoare a luat sfârşit! Comisia de Disciplină a UEFA a comunicat ieri seară, în jurul orei 19:00, decizia în cazul Stelei. Steaua a primit doar o pedeapsă de un an cu suspendare şI o amendă. Ceea ce, conform regulamentului forului european, înseamnă că echipa va putea juca în această ediţie a Ligii Campionilor, dar că la o eventuală nouă implicare a roş-albaştrilor într-un alt caz de corupţie pedeapsa se va activa automat, fără a mai fi nevoie de o judecată. Conform deciziei exacte, suspendarea va rămâne activă pe o perioadă de 5 ani, după care fapta se va prescrie.

Oficialii Stelei au primit vestea în cantonamentul din Austria, UEFA anunţând întâi Federaţia Română de Fotbal, apoi clubul care deţine titlul în România, prin intermediul faxului.
Vestea i-a bucurat teribil pe stelişti, jucătorii şi staff-ul tehnic fiind informaţi de către managerul general, Mihai Stoica.
Acasă, în Bucureşti, după ce a aflat vestea, soţia antrenorului Laurenţiu Reghecampf, Anamaria Prodan s-a grăbit să posteze pe o reţea de socializare un mesaj misterios: “Yeeeeeeee! Jucăm în Champions League”.

La câteva minute după comunicarea deciziei, managerul general al Stelei, Mihai Stoica a confirmat-o şI a ţinut să transmită un mesaj suporterilor: “Steaua joacă în preliminariile UEFA Champions League! Nu contează amenda! Suporterii să ştie că pe 16 iulie trebuie să umplem stadionul şi să batem la o diferenţă mare pe Vardar Skopje!”.

Preşedintele Valeriu Argăseală, cel care s-a prezentat vineri la sediul UEFA, de la Nyon, pentru a compărea în faţa Comisiei de Disciplină, a dezvăluit cum s-a transmis decizia: “Documentul a fost confirmat prin fax, datat cu ora 17:59 (18:59 ora României). Dovezile şi argumentele din dosar au fost atât de bine structurate încât nu a fost nevoie de alte audieri”.

Caz în premieră la UEFA
Conform unor informaţii, Comisia de Disciplină a UEFA, prezidată de austriacul Thomas Partl, a preferat să ofere, practic, doar un avertisment Stelei şI să judece cazul după legi sportive şI nu strict penale pentru că gruparea din România nu a produs o corupţie directă. Un alt fapt care a constituit un avantaj pentru Steaua este acela că UEFA s-a confruntat în premieră cu un astfel de caz, iar, paradoxal, alăturarea în judecată cu echipa din Ghencea i-a scăpat şI pe turcii de la Beşiktaş Istanbul. Forul care conduce fotbalul continental a dovedit clemenţă şI în cazul clubului de pe malurile Bosforului, chiar dacă oficialii lui Beişktaş au fost implicaţi în acţiuni de corupţie directă, cu mită oferită arbitrilor şI jucătorilor adverşi. Astfel s-au încheiat emoţiile steliştilor. Pe 16 iulie, Arena NAţională va găzdui prima manşă dintre Steaua şI campioana Macedoniei, Vardar Skopje, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

×
Subiecte în articol: steaua bucuresti