x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua - Stuttgart 1-5, cea mai grea înfrângere "europeană" pe teren propriu! Roş-albaştrii vor tremura în Danemarca dacă mai vor în primăvara Europa League

Steaua - Stuttgart 1-5, cea mai grea înfrângere "europeană" pe teren propriu! Roş-albaştrii vor tremura în Danemarca dacă mai vor în primăvara Europa League

23 Noi 2012   •   00:14
Steaua - Stuttgart 1-5, cea mai grea înfrângere "europeană" pe teren propriu! Roş-albaştrii vor tremura în Danemarca dacă mai vor în primăvara Europa League
Sursa foto: gsp.ro

Steaua a şters cu buretele, spre finalul său, un sezon aproape perfect, partida disputată joi seară, în compania lui VfB Stuttgart, în faţa a 50.000 de spectatori, pe Arena Naţională, consemnând cea mai mare umilinţă din istoria participărilor europene ale roş-albaştrilor, 1-5!

Tasci(5), Harnik (18), Sakai (23) si Okazaki (31) au marcat golurile ca nişte lovituri de baros bătute în capul unei formaţii steliste ce a părut, efectiv, încropită, cu câteva minute înainte de fluierul de start.

După cum, la fel de adevărat, şvabii au părut că au venit cu lecţia perfect învăţată după acel 2-2 din urmă cu şase săptămâni şi au închis toate traseele trupei lui Reghecampf.

La reluare, Okazaki (55) şi-a trecut în cont dubla şi a dus scorul la 0-5, golul de onoare, marcat de Mihai Costea a marcat golul de onoare, cu şapte minute înainte de final, nefăcând decât să mai estompeze din proporţiile celei mai mari umilinţe trăită de Steaua în meciurile europene jucate pe teren propriu. A fost pentru a doua oară în istoria Stelei în care roş-albaştrii au încasat acasă 5 goluri, precedentul consemnându-se în 2007, 3-5 cu Olympique Lyon, în grupele Ligii Campionilor.

A fost al doilea episod de euforie a pătimaşilor suporteri stelişti, precedentul producându-se ceva mai devreme, timp de aproape un sfert de oră, cât a trecut între golul egalizator al lui Molde şi cel prin care Copenhaga a reuşit să câştige în Norvegia 

În aceste condiţii, ţinând cont şi de rezultatul celuilat meci al grupei, Molde - Copenhaga 1-2, dar şi de criteriul de departajare în cazul egalităţii de puncte, golaverajul, meciul de peste două săptămâni, din Danemarca se transformă în finala pentru un loc în primăvara Europa League.

O finală pe care Steaua, care a rămas liderul grupei, cu 10 puncte, golaveraj 8-8, îşi poate permite să o piardă în faţa danezilor, care au acumulat 7 puncte, golaveraj 4-5, dar nu la mai mult de un gol diferenţă.    

×