x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Duel în premieră și o revedere după 15 ani în etapa a șasea a Superligii

Duel în premieră și o revedere după 15 ani în etapa a șasea a Superligii

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2024   •   18:45
Duel în premieră și o revedere după 15 ani în etapa a șasea a Superligii

Etapa a șasea a Superligii la fotbal masculin debutează vineri seara cu două meciuri ce aduc în luptă două nou promovate. Universitatea Craiova și Gloria Buzău se reîntâlnesc pe prima scenă după 15 ani, iar Unirea Slobozia și Petrolul Ploiești joacă în premieră în Liga 1.

Universitatea Craiova - Gloria Buzău

Meciul Universitatea Craiova - Gloria Buzău se joacă vineri de la ora 22.00. Oltenii au un moral bun înaintea disputei cu Gloria, asta deoarece sunt neînvinşi după cinci runde şi încep etapa din postura de lideri. De partea cealaltă, deşi sunt nou-promovaţi în competiţia elită a României, buzoienii au lăsat o impresie pozitivă în acest start de campionat din care au scos cinci puncte (2-1 cu Poli Iaşi, 0-0 cu Petrolul, 1-1 cu Rapid).

Gloria a reuşit să înscrie în ultimele patru meciuri, partide în care adversarii au deschis scorul de fiecare dată.
Cu patru goluri marcate şi o pasă decisivă, Alexandru Mitriţă a continuat şi în ediţia curentă evoluţiile excelente din 2024, an calendaristic în care a înscris în SuperLigă de 12 ori şi a oferit opt pase decisive.
Din postura de antrenor, Andrei Prepeliţă o va întâlni pe Universitatea Craiova pentru a şaptea oară în campionat, palmaresul precedentelor confruntări cuprinzând două victorii, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri.

Unirea Slobozia - Petrolul Ploiești

Cea de a doua partidă de vineri, dintre Unirea Slobozia și Petrolul Ploiești, începe la ora 19.00. Ialomiţenii au început excelent prima lor experienţă în SuperLigă, cu o victorie pe terenul lui Farul Constanța, după care au urmat două remize, 2-2 cu FCSB (acasă) şi 1-1 cu FC Hermannstadt, la Sibiu, în ambele partide reuşind să revină pe tabelă după ce adversarii au deschis scorul.

Din păcate pentru elevii lui Adrian Mihalcea, ultimele două jocuri au însemnat înfrângeri la zero (0-1 cu UTA Arad, 0-3 cu CFR Cluj), lipsa de experienţă a multora din lotul Unirii fiind decisivă în momentele cheie.

De partea cealaltă, prahovenii arată şi în acest sezon că sunt printre cele mai bune echipe din punct de vedere defensiv, dovadă fiind şi faptul că sunt singurii fără gol încasat în patru dintre cele cinci partide disputate în ediţia curentă.

Cele două echipe se vor confrunta pentru întâia oară în principala competiţie internă. De asemenea, un duel în premieră va fi şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Adrian Mihalcea şi Mehmet Topal.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: superliga etapa 6 avancronica