x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Televiziunea LPF mai aşteaptă, TVR ia pachetul 9, negocieri pentru rest

Televiziunea LPF mai aşteaptă, TVR ia pachetul 9, negocieri pentru rest

03 Mai 2011   •   13:03
Televiziunea LPF mai aşteaptă, TVR ia pachetul 9, negocieri pentru rest
Sursa foto: /Intact Images
163506-dragomir-intact-images-20100610101953007.jpg

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că Adunarea Generală a forului a stabilit azi ca pachetul numărul 9 de meciuri din Liga I să fie încredinţat TVR, iar pentru celelalte cinci pachete disponibile să se negocieze cedarea lor până la 15 iunie.

"Am decis ca pachetul 9 să fie încredinţat TVR, aşa cum este semnată convenţia cu Consiliul Concurenţei. Dacă până la 15 iunie primim o sumă considerată de Adunarea Generală şi conducerea ligii îndeajuns de benefică pentru cluburi, se va vinde într-un singur pachet tot ce a rămas. Din aceşti bani se va face o platformă, un post de televiziune, dacă se vând pe următorii trei ani toate pachetele, peste trei ani LPF va avea o platformă cu unul sau două posturi, care va transmite toate meciurile, dar şi alte programe. Dacă nu se vând, din februarie se face noua platformă", a declarat Dragomir, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, anunţa la 19 aprilie că LPF va încerca să obţină 100 de milioane de euro cu TVA inclus din drepturile TV rămase nevândute, urmând să reunească cele şase pachete cu meciuri într-unul singur. El a explicat că LPF va vinde pachetul cu drepturi TV cel mai probabil prin încredinţare directă.

×