x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti. Vezi în ce locaţii din Capitală va fi amplasat până pe 9 mai

Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti. Vezi în ce locaţii din Capitală va fi amplasat până pe 9 mai

11 Apr 2012   •   14:46
Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti. Vezi în ce locaţii din Capitală va fi amplasat până pe 9 mai

Presedintele UEFA, Michel Platini, a inmanat miercuri trofeul Eurooa League primarului Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul unui eveniment organizat la Arena Nationala.

"A fost cel mai important trofeu din viata mea, sper sa nu ramana numai acesta si sper ca aceasta sa fie una dintre cele mai frumoase finale", a declarat ex-rapidistul Cristi Sapunaru, cel care a adus trofeul de argint, care cantareste 15 kilograme, ca reprezentant al clubului FC Porto, detinatoarea trofeului.

"Vreau sa spun ca stadionul este magnific, este un stadion superb, vreau sa il felicit pe primarul Capitalei. Stiu entuziasmul romanilor pentru a cumpara bilete, eu sunt foarte fericit si bucuros ca vin sa vada o foarte frumoasa finala Europa League", a spus Platini inaintea inmanarii trofeului.

"Absolut da, e gata stadionul. Am ocazia sa le multumesc tuturor, incepand cu domnul presedinte al UEFA, domnul Platini, Mircea Sandu si tuturor prietenilor mei, constructorilor, care au facut ca in doi ani si jumatate aceasta constructie sa fie terminata. Sunt mandru de ea", a declarat, la randul sau, primarul Sorin Oprescu.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, spera ca UEFA sa acorde Romaniei si organizarea altor competitii: "Daca ne conportam la un nivel ridicat sunt convins ca UEFA va atribui si alte competitii. Putem sa organizam un campionat european cu 24 de echipe. Este un alt vis al meu pe care sper sa-l traiesc dintr-o tribuna de stadion din Romania."

Ambasadorul finalei Europa League, Miodrag Belodedici a dus apoi trofeul in Piata George Enescu, acolo unde va stationa si joi. Celelalte locatii in care trofeul poate fi vazut sunt 13-16 aprilie: Baneasa Shopping City; 17-19 aprilie: Pasajul Universitatii; 20-22 aprilie: Centrul Vechi (pe strada Lipscani); 23-26 aprilie: Caminele studentesti ale Institutului Politehnic din Regie; 27-29 aprilie: Tribuna VIP a National Arena; 30 aprilie-1 mai: Primaria Generala a Capitalei; 2-3 mai: sediul SEAT; 4-6 mai: Parcul Unirii; 7 mai: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Finala va avea loc la 9 mai, pe Arena Nationala, protagonistele urmand a fi cunoscute dupa consumarea semifinalelor Sporting Lisabona - Athletic Bilbao, respectiv Atletico Madrid – Valencia, care se vor disputa pe 19 si 26 aprilie.

×