x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ucraina promite că va recupera întârzierile la lucrările pentru CE

Ucraina promite că va recupera întârzierile la lucrările pentru CE

07 Sep 2010   •   00:00
Ucraina promite că va recupera întârzierile la lucrările pentru CE
Sursa foto: /Reuters

Oficialii ucraineni au anunţat că întârzierile consemnate în pregăitrea Campionatului European din 2012 vor fi recuperate şi că vor contracta un împrumut din străinătate pentru a optimiza costurile necesare, informează AFP.

"Din fericire, în aceste zile nu mai există probleme majore la construcţia instalaţiilor pentru Euro 2012", a declarat vicepremierul Boris Kolesnikov, după ce a vizitat şantierul stadionului Olimpic din Kiev, care va găzdui finala competiţiei.

Reconstrucţia arenei respective, a cărei inaugurare este prevăzută pentru iunie 2011, şi ridicarea stadionului din Lvov, care trebuie dat în folosinţă în septembrie 2011, provoacă cele mai mari temeri, conform oficialului ucrainean. "La finalul lunii octombrie vom putea arăta că toate întârzierile au fost recuperate şi la Lvov. Scopul nostru este acela ca, în noiembrie-decembrie 2011, toate instalaţiile necesare pentru Euro 2012 să funcţioneze. Astfel, vom avea timp şase luni să le testăm, înaintea debutului competiţiei", a mai spus Kolesnikov.

Vicepremierul a mai explicat că Ucraina, grav afectată de criza economică mondială, ar putea contracta de pe piaţa internaţională un împrumut în valoare de 500-700 milioane de dolari, banii fiind necesari pentru finalizarea pregătirilor: "Purtăm negocieri cu lideri mondiali în domeniu, printre care Merill Lynch şi Bank of America. La ora actuală, împrumuturile interne acoperă problemele de la Euro-2012, însă creditele occidentale sunt mai ieftine şi au scadenţe mai lungi. Dacă vom putea acoperi datoria internă cu bani aduşi din afara ţării, nu va fi rău deloc".

Ucraina, cu cele patru oraşe care trebuie să găzduiască Euro-2012, Kiev, Lvov, Doneţk şi Harkov, a suscitat, timp îndelungat, incertitudine în privinţa capacităţii sale financiare de a susţine acest proiect, din cauza fragilităţii economice şi a instabilităţii politice.

×
Subiecte în articol: preliminariile euro 2012