x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Va rezista gazonul?

Va rezista gazonul?

de Dragos Stoica    |    26 Sep 2011   •   21:00
Va rezista gazonul?

Aventura Otelului in Liga Campio­ni­lor continua in aceasta seara la Bu­cu­resti, unde galatenii vor intalni Benfi­ca Lisabona. Dupa infrangerea stra­nie de la Basel, cazuta la capatul unui meci in care elevii lui Dorinel Mun­tea­nu au ratat de putin sa plece cu trei puncte sau macar cu un egal, teh­ni­cianul campionilor Romaniei a apre­ciat ieri ca lusitanii au prima san­sa. 'Campionatul intern si Liga Campionilor sunt doua competitii diferite.

E o presiune mare, dar suntem pre­ga­titi. Ne infruntam cu o echipa puterni­ca, cu traditie in fotbal. Ju­ca­to­rii au trecut insa de emotiile debutului si pot face un meci bun. Suntem echipa cu sanse mai mici, nici un joc nu este insa dinainte castigat sau pierdut. Sper ca maine sa fim surpriza pla­cu­-ta. Cu Basel am avut multe mo­men­te bune si am platit cu rezulta­tul lipsa de experienta', a spus ieri Dorinel.

Una dintre cele mai mari griji ale or­ganizatorilor a constituit-o starea ga­zonului, schimbat dupa meciul de po­veste al nationalei impotriva Fran­tei. Cel putin deocamdata, noua su­pra­fata se prezinta in conditii mult mai bune. Fotbalistii portughezi s-au pregatit ieri fara probleme pe te­ren, folosind ghete de joc, in timp ce ga­latenii au utilizat duminica seara ghete fara crampoane. 'Cred ca va re­zista, e un gazon bun. Am facut an­tre­namentul de aseara in adidasi pentru a proteja gazonul, ne-am respectat adversarul si i-am lasat pe ei sa fa­ca in ghete.

Ne face o deosebita pla­ce­re sa jucam pe Arena Nationala, sa reprezentam Romania. Sper ca spec­tatorii sa fie multumiti dupa meci', a mai spus ieri Dorinel Mun­tea­nu. Tehnicianul a evocat si cateva momente din cariera de jucator, din vremurile cand a evoluat impotriva echipelor portugheze: 'Am sentimente placute si frumoase fata de echi­pele din Portugalia. Am jucat in ’91 cu Dinamo impotriva lui Sporting si am invins, am castigat si cu nationa­la la Porto. Maine imi doresc sa avem si putina sansa cu Benfica. Este reali­za­bil orice in Liga Campionilor'.

Jorge Jesus: 'Nu vom juca la egal'
Antrenorul portughezilor, Jorge Jesus, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca tactica aleasa pentru meciul din aceasta seara cu Otelul va viza o victorie a Benficai. 'Nu este greu sa ii faci pe jucatori sa se concentreze pentru un meci de Liga Campionilor. Sunt asa-zisele echipe de top, ca Manchester United, dar orice formatie isi doreste sa faca meciuri bune in Liga Campionilor. Otelul are un colectiv puternic si cateva individualitati, cum este Antal, care seamana cu Poborsky. Sper sa nu fie intr-o zi buna maine. In orice caz, Benfica vine sa castige orice meci, dar depinde si de mersul partidei, insa nu vom juca la egal partida cu Otelul', a spus portughezul.

×